• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.02.2022

09:12

U LNR registrovano ukupno 49 kršenja primirja od strane ukrajinskih oružanih snaga! Otvarali i minobacačku vatru na naseljene oblasti!

AP/Tanjug

Vesti

U LNR registrovano ukupno 49 kršenja primirja od strane ukrajinskih oružanih snaga! Otvarali i minobacačku vatru na naseljene oblasti!

Podeli vest

Tokom proteklog dana na teritoriji samoproglašene Narodne Republike Luganska (NRL) registrovano je ukupno 49 kršenja primirja od strane ukrajinskih oružanih snaga, saopšteno je iz misije NRL u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju

- Registrovano je ukupno 49 kršenja primirja 19. februara od strane ukrajinskih oružanih snaga. Korišćena su i teška artiljerijska oružja - saopštila je misija na svom Telegram kanalu, navodeći da su napadi bili usmereni na 27 stambenih naselja u samoproglašenoj republici, prenosi TAS S.

Detonacije artiljerijskih granata čule su se rano jutros u centralnim, severnim i zapadnim delovima Donjecka, najvećeg grada NRD i pretpostavlja se da se kontinuirano koristi teška artiljerija.

Ranije je misija DPR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju saopštila da su ukrajinske trupe otvarala i minobacačku vatru na nekoliko naseljenih oblasti, uključujucji i Donjeck.

Prema prvim izveštajima, pored Donjecka na meti ukrajinskih minobacača su se našli i gradovi Dokučajevska, Oktjabra, Sosnovskog, Aleksandrovke i Spartaka, a kasnije je objavljeno da su granatirana i sela Petrovskoe, Staromihajlovka i Komunarovka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su Bajern sa 2:1 (0:0) u revanš meču polufinala Lige šampiona i za pehar u ovom takmičenju će se boriti protiv Borusije Dortmund 1. juna u Londonu. Madriđani su golovima Hoselua (34) u finišu napravili fantastičan preokret, ali trijumf je ostao u senci dešavanja iz duboke sudijske nadoknade, kada je po mišljenju mnogih velikan iz Nemačke žestoko oštećen, o čemu svedoči i reakcija defanzivca domaćih Antonija Ridigera (31)!

09.05.2024

11:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija