• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tanjug

11.03.2022

11:36

RUSIJA GRANATIRALA HARKOV! Nema opasnosti po civile!

Reuters

Vesti

RUSIJA GRANATIRALA HARKOV! Nema opasnosti po civile!

Podeli vest

Ruske snage granatirale su stambena područja grada Harkova na istoku Ukrajine, 89 puta u jednom danu, ali nema opasnosti po civile nakon što je pogođen institut u kojem se nalazi nuklearna laboratorija, rekao je danas guverner Harkovske oblasti Oleh Sinehubov

- Još uvek nema pretnji po civilno stanovništvo - naveo je Sinehubov u video obraćanju, prenosi Rojters.

Grad Harkov je pod nemilosrdnim bombardovanjem ruskih snaga, potvrdio je gradonačelnik Ihor Terehov u televizijskom obraćanju danas.

„Do danas je uništeno 48 gradskih škola“, saopštio je Terehov.

Guverner Sinehubov je danas ranije rekao da su ruske snage pogodile i psihijatrijsku bolnicu u blizini istočnog ukrajinskog grada Izjuma a da je 330 ljudi bilo u bolnici i da je 73 evakuisano, prenosi agencija Rojters. On je saopštio da se utvrđuje broj žrtava, opisujući ovakav čin kao "brutalan napad na civile".



Savetnik ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je u četvrtak da su ruski avioni bombardovali institut u Harkovu, gradu sa oko 1,4 miliona stanovnika, u kome se nalazi eksperimentalni nuklearni reaktor, navodi Rojters.
 

BONUS VIDEO: 

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija