• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.03.2022

19:47

ZAŠTO JE OVA ŽENA TOLIKO MRZELA SRBE? Za Olbrajt bili smo GORI OD ĐAVOLA, a naši su je debelo zadužili!

Vesti

ZAŠTO JE OVA ŽENA TOLIKO MRZELA SRBE? Za Olbrajt bili smo GORI OD ĐAVOLA, a naši su je debelo zadužili!

Podeli vest

Žena koja je poznata po frazi "odvratni Srbi" i zagovaranju agresije protiv Srbije opet petlja prste u sudbinu regiona, pisali su mediji

Olbrajtova je imala porodičnu istoriju koja je vezivala za Beograd, znala je da čita i piše na našem jeziku, ali se potrudila, dok je bila državna sekretarka SAD, da je u Srbiji pamte samo po zlu.

Medlin Olbrajt je za vreme svog mandata bila jedan od najvećih zagovornika bombardovanja naše zemlje, a ostala najveći zagovornik nezavisnosti Kosova i stava “odvratni Srbi”.

Olbrajtova je zahtevala priznanje tzv Kosova, a osvrnula se na učinak tokom devedesetih i ocenila da je da je Balkan mirniji nego pre 25 godina i da se zemlje nisu dezintegrisale.

"Moramo da shvatimo da u Srbiji ima snaga koje žele bolje odnose sa SAD. Nije sve u Srbiji negativno. Oni žele da budu tretirani na drugačiji način, a mi imamo ekonomske i diplomatske instrumente da na to utičemo", pričala je nekada Olbrajtova.

Foto: AP/Photo

Ove poslednje reči bi možda mogle nekog i da prevare da je Olbrajtova promenila mišljenje o Srbima, ali ne i onog ko poznaje događaje koji su ispunili njenu biografiju, pisali su mediji koji su nas podsećali da se ona žučno zalagala za agresiju na Srbiju, pravdajući da je u pitanju “humanitarna misija”.

Mnoge i u SAD je ta žestina iznenadila da su rat nazvali “Medlin rat”. Ključnu ulogu imala je u Mirovnim pregovorima u Rambujeu o Kosovu i Metohiji 1999. godine. Tada je praktično presekla pregovore, obećavši Albancima referendum za tri godine, a Srbima čuveni Aneks B, za koji su i strani političari govorili da je predviđao okupatorski status za Jugoslaviju. Nedugo zatim, usledilo je bombardovanje.

Zalagala se za agresiju ne samo oko Kosova, već i u sukobu Hrvatske i Srbije 1995. O tome svedoče i poverljiva američka dokumenta sa kojih je nedavno skinuta oznaka tajnosti, iz perioda nekoliko meseci pre nego što se došlo do sporazuma u Dejtonu 1995. godine. Svedoče o njenom viđenju mogućeg sukoba između Srba i Hrvata, jer je sve “mirisalo” na to da će se Hrvati odlučiti na vojnu akciju protiv Srba iz tadašnje Republike Srpske Krajine.

U toku svog mandata tražila je i da se nikako ne odustane od Tribunala u Hagu, jer “žrtve zverstva zaslužuju pravdu”. U jednom od dokumenata, od 25. maja 1995. godine, ona piše tadašnjem američkom zvaniniku Toniju Lejku i zalaže se za da SAD ne odustane od toga da skidanje spoljnih sankcija Srbiji, to jest zabrane zaduživanja u MMF-u, bude povezano sa saradnjom sa Tribunalom u Hagu.

Ispostavilo se da je bombardovanje i otrovni diplomatiju kasnije dobro naplatila. Praški portal “Parlamentarni list” pisao je pre par godina da se Olbrajtova vodila isključivo ličnim razlozima u svom zalaganju za bombardovanje SRJ 1999 godine, kao i za stvaranje tzv. nezavisnog Kosova. Objavili su da je zahvaljujući svojim bliskim vezama sa liderima terorističke OVK, pre svega sa Hašimim Tačijem, posle dolaska međunarodne uprave na Kosovo i Metohiju, privatizovala kosovsku telefonsku kompaniju “Ipko”, a koju je njena kompanija kasnije prodala slovenačkom operateru “Telekom Slovenija”.

2019. ispovocirala ju je grupa prosrpskih Čeha i ona u jednom trenutku povikala:

“Izlazite, izlazite” i “Odvratni Srbi”.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zika

pre 2 godine

Moje saucesce Djavolu, sad je nadrljao ima da bombarduje i Pakao a njega u Hag ce poslati...

Radisa Ristic

pre 2 godine

Jedna vestica Manje i jedan Americkih Terorista Manje.

goran

pre 2 godine

sta ce taci bez nje. kako kaze velja : taci nagno babu.

Rade R

pre 2 godine

Svaki iskreni fašista mrzi iskrene i prave antifašiste!

Milan

pre 2 godine

Nadam se da joj Sloba neće dati mira na onome svetu.

Naša Mala Barka

pre 2 godine

Tako je to kod satanista, kada nekoga jako vole, moraju da ga ubiju pre ili kasnije. Nas su jako voleli, jer su se divili našoj hrabrosti, zbog toga što smo bili najhrabriji i najneustrašiviji, onoga trenutka kada je Bog Otac digao ruke od nas, i kada smo morali da se protiv velike mračne sile borimo sami. Nismo pobedili ali trag naše ludačke hrabrosti ostaće kao ožiljak čovečanstvu za vjek vjekova, da se priseti onih koji su bili grešni, ali koji su kao takvi, ipak ostali dosledni i nikada nisu prestajali da veruju u čuda.

Knezevic Zoran

pre 2 godine

Kada je smrt ove zlotvorke u pitanju ne smemo podleći ljudskim manirima i, forme radi, izgovarati reči pijeteta i poštovanja prema nekom ko napušta ovaj svet. Možda ne postoji neka kosmička ili "Božija pravda", ali smrt ove žene, koja je i svojom fizičkom pojavom ličila na smrt, baš u predvečerje vampirskog pira nad jednim narodom koji nije mogao da se brani, a koji je organizovala i u njemu svim srcem učestvovala, predstavlja znak i umešanost "Božijeg prsta". Nadam se da će je, na "dalju nadležnost" predati svim onim srpskim, iračkim i svim onim žrtvama, koje je njena zločinačka politika prerano oterala u smrt.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija