• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mondo

15.05.2022

13:20

PUTINU PREOSTALA SAMO DVA RATNA BRODA!? Zašto je cela Crnomorska flota otplovila ka Krimu i šta tamo kuva?! Kijev tvrdi da zna odgovor

Vesti

PUTINU PREOSTALA SAMO DVA RATNA BRODA!? Zašto je cela Crnomorska flota otplovila ka Krimu i šta tamo kuva?! Kijev tvrdi da zna odgovor

Podeli vest

Svi brodovi ruske Crnomorske flote otplovili su ka Krimu, ostavljajući samo dva broda u patroli u Crnom moru

Ruska Crnomorska flota se povukla na Krim, van dometa ukrajinskih projektila, prema izvorima u Kijevu, ostavljajući samo dva broda u patroli.

"Grupa brodova neprijateljskih snaga ostavila je dva broda u patroli. Ostali su na popravci i snabdevanju u bazama na Krimu. Međutim, opasnost od raketnog napada se ne smanjuje", navodi se u ukrajinskom izveštaju.

U međuvremenu, Rusija je odbacila ukrajinske tvrdnje da je moderni mornarički logistički brod Vsevolod Bobrov oštećen projektilom u Crnom moru. Rusko ministarstvo odbrane objavilo je fotografije, kako je rečeno, broda bez znakova oštećenja.

"Na fotografijama se sada vidi da brod uopšte nije oštećen", insistira se u saopštenju Ministarstva.

Serhij Bračuk, portparol regionalne vojne administracije Odese u Ukrajini, izjavio je ranije ove nedelje da je "Vsevolod Bobrov" oštećen i da gori.

"Usled dejstava naše Ratne mornarice, zapaljen je logistički brod Vsevolod Bobrov, jedan od najnovijih u ruskoj floti. Kažu da šepa prema Sevastopolju", rekao je Bračuk.

Aleksij Arestovič, savetnik ukrajinskog predsednika, rekao je da je ruski brod pogođen dok je pokušavao da isporuči protivvazdušni sistem na Zmijsko ostrvo. Rekao je da je teško oštećen, ali da se ne misli da je potopljen.

"Vsevolod Bobrov" je relativno nov brod i izgrađen je za rusku mornaricu u brodogradilištu Severnaia Verf u Sankt Peterburgu, Rusija. Isporučen je tek u avgustu prošle godine. To je drugi od tri broda za logističku podršku u klasi Elbrus/Projektu 23120, dizajniran za niz operacija uključujući transport suvog tereta, vuču, pratnju flote i spasavanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dimitrije

pre 1 godinu

Koja loša montaža ova fotografija na kojoj navodno gori brod. Brod na toj fotografiji koji napušta luku je prilikom montaže pogrešno postavljen jer kad brod napušta dok ne kreće se tim smerom već obično unazad a ovo je snimak sa pučine i to nevešto ubačen. A što se tiče plamena i dima kod broda koji navodno gori preterali su. Ovoliko vatre i dima ne bi bilo ni kad bi goreo tanker (pronađite neku fotografiju tanker u plamenu pa vidite). Komičar predsednik - komičari i ostali saradnici

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija