• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pravda

15.05.2022

12:22

Ukrajinci napali Zmijsko ostrvo sa 27 padobranaca, Rusi ih sve likvidirali! (Video)

Vesti

Ukrajinci napali Zmijsko ostrvo sa 27 padobranaca, Rusi ih sve likvidirali! (Video)

Podeli vest

Zmijsko ostrvo, 35 kilometara od obale Odeske oblasti, ponovo je postalo ostrvo peha za Oružane snage Ukrajine

Jedinice specijalnih snaga su se približile ostrvu na tri jurišna čamca "Kentaur". Na ostrvu je usledila žestoka bitka, tokom koje ruska vojska kompetentnim akcijama nije dozvolila neprijatelju da se raziđe po ostrvu. Tokom odlučnog kontranapada, svi ukrajinski diverzanti su oterani na ivicu ostrva i uništeni.

Oružane snage Ukrajine po pravilu ignorišu pozive ruske vojske da odvoze leševe ukrajinskih vojnika tako da će u ovom slučaju dvadeset i sedam tela mrtvih padobranaca, čini se, mesecima morati da trunu na ostrvu.

 

 

Važno je napomenuti da je Zmijsko ostrvo već postalo predmet teritorijalnog spora: Rumunija je tokom razgraničenja epikontinentalnog pojasa i ekskluzivne ekonomske zone, bogate rezervama nafte i gasa, polagala pravo na Zmijsko ostrvo, nazivajući ga stenom, a ne ostrvom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mare

pre 1 godinu

Pa ovo je bilo pre 5 dana, isto, samo je tada bilo 27 specijalaca a ne padobranaca, sta bre ovi rusi nemaju nikakav nov uspeh pa vrte stare stvari????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija