• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

03.06.2022

07:20

ŠTA SE DEŠAVA U AMERICI?! Nastavljena serija masovnih pucnjava, napadi ispred crkve i na groblju! (FOTO, VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

ŠTA SE DEŠAVA U AMERICI?! Nastavljena serija masovnih pucnjava, napadi ispred crkve i na groblju! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Serija masovnih ubistava u SAD nastavljena je dvema pucnjavama u istom danu

Muškarac je pištoljem ubio dve žene na parkingu crkve u američkoj saveznoj državi Ajova, a zatim izvršio samoubistvo, a u drugoj pucnjavi ranjene su dve osobe na groblju u Viskonsinu.

Pucnjava u Ajovi dogodila se u četvrtak, ispred Kornerston crkve, fundamentalističke hrišćanske crkve istočno od grada Ejmsa, dok je trajala služba, a kada su policajci stigli na lice mesta pronašli su troje mrtvih, saopštili su iz šerifove kancelarije.

U međuvremenu, u drugoj pucnjavi u četvrtak ranjene su dve osobe na groblju u Rejsinu, Viskonsin, kada je napadač ispalio više hitaca prema ljudima koji su prisustvovali sahrani, saopštila je policija, preneo je Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Težak zločin pred crkvom, policija vrši uviđaj

Jedna žrtva je zbrinuta u lokalnoj bolnici i puštena, a druga je prebačena u bolnicu u Milvokiju, zadobivši teže povrede, saopštio je zvaničnik policije uz napomenu da je još traga za napadačem.

SAD su poslednjih nedelja potresene masovnim pucnjavama u kojima je ubijeno 10 Afroamerikanaca u severnom delu Njujorka, 19 dece i dvoje nastavnika u Teksasu, i dva lekara, recepcioner i pacijent u Oklahomi.

Američki predsednik Džozef Bajden pozvao je juče Kongres da zabrani ofanzivno oružje, pooštri procedure za izdavanje dozvola i primeni druge mere kontrole naoružanja kako bi se rešio problem masovnih pucnjava, navodi Rojters, a prenosi Tanjug.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija