• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

15.06.2022

18:04

"ŠOLC I MAKRON IZDAJU UKRAJINU"! Zemljotres na svetskoj političkoj sceni zbog reči britanskog kolumniste!

Reuters

Vesti

"ŠOLC I MAKRON IZDAJU UKRAJINU"! Zemljotres na svetskoj političkoj sceni zbog reči britanskog kolumniste!

Podeli vest

Nemačka i Francuska izdaju Ukrajinu svojom uzdržanom politikom prema Rusiji i nespremnošću da naoružaju Oružane snage Ukrajine, piše Džejms Snel, kolumnista britanskog magazina "Spektator", prenose RIA Novosti

Kako je kolumnista primetio, šefovi obe zapadnoevropske države – Olaf Šolc i Emanuel Makron – pregovaraju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i istovremeno smanjuju sopstvene napore da podrže Kijev.

- Toliko je vremena prošlo, a Berlin još nije poslao nikakvo ozbiljno oružje ukrajinskim Oružanim snagama - podsetio je Snel.

- Nemci su pre mesec dana najavili isporuku 50 protivavionskih topova "Flakpancer Gepard" i haubica od 155 milimetara, ali oni još nisu poslati u zonu sukoba - precizirao je kolumnista.

Posmatrač citira i list "Velt", koji je iz ukrajinskih vladinih krugova dobio pristup informacijama koje pokazuju da je Berlin „namerno” smanjio izvoz municije.

- Čak su i oni koji se nalaze "unutar samozadovoljne i sebične nemačke birokratije" nazvali su to izdajom - kaže on.

Novinar je uveren da postoji opasnost od raskola u zapadnom savezu, koji bi mogao da nastane krivicom nemačke kancelarke i predsednika Francuske.

Foto: Reuters

- Ni Makron ni Šolc, što je prilično neobično, nisu "hodočastili" u Kijev. Ukrajinci su posramljeni i ljuti. Oni uviđaju da se ponovo oseća duboko ukorenjena nemačka dvosmislenost - rezimirao je Snel.

Na pozadini ruske specijalne operacije za oslobađanje Donbasa, koja je počela 24. februara, SAD i NATO saveznici nastavljaju da snabdevaju kijevski režim vojnom opremom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 1 godinu

Тај британски Снел је глуп као ноћ без месечине. Он не зна, да бој не бије свијетло оружје, већ бој бије срце у јунака. Могу они Украјини да дају, све и свашта од оружја, али слаба вајда.

Marcco

pre 1 godinu

Meni ovo pre lični na pripremu terena da Zelenski uđe u pregovore oko primirja jer je sada i "pod zapadnim pritiskom", a ne radi se o priiusku već o primirju koje će da se koristi za pregrupisavanje, obuku i dodatno naoružavanje Ukrajinske vojske... ali znaju to i Rusi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su Bajern sa 2:1 (0:0) u revanš meču polufinala Lige šampiona i za pehar u ovom takmičenju će se boriti protiv Borusije Dortmund 1. juna u Londonu. Madriđani su golovima Hoselua (34) u finišu napravili fantastičan preokret, ali trijumf je ostao u senci dešavanja iz duboke sudijske nadoknade, kada je po mišljenju mnogih velikan iz Nemačke žestoko oštećen, o čemu svedoči i reakcija defanzivca domaćih Antonija Ridigera (31)!

09.05.2024

11:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija