• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.04.2024

21:35

Zapadni savez na ivici pucanja?! Šolc i Makron se pokrvili oko Ukrajine: Pale teške reči

AP/Tanjug

Vesti

Zapadni savez na ivici pucanja?! Šolc i Makron se pokrvili oko Ukrajine: Pale teške reči

Podeli vest

Nemački kancelar Olaf Šolc i francuski predsednik Emanuel Makron sukobili su se na februarskom samitu evropskih lidera u Parizu oko potencijalnog slanja zapadnih trupa u Ukrajinu, piše ukrajinska Pravda.

Makron je izneo svoju ideju na zatvorenom sastanku o podršci Ukrajini kojem su prisustvovali lideri 20 zapadnih zemalja.

Dvojica lidera razgovarala su povišenim tonom na sastanku, a Šolc, koji je kao i većina učesnika ostao zatečen predlogom, imao je "najemotivniju reakciju", navodi portal, pozivajući se na neimenovane izvore.

Pale optužbe

Šolc je navodno bio besan i optužio je Makrona da "pokušava da sve uvuče u treći svetski rat", dodavši da sastanak treba da se prekine.

Makron je, sa druge strane, navodno oštro odgovorio nemačkom kancelaru i poručio mu da njegov glas neće biti odlučujući.

"Ne treba nam konsenzus po ovom pitanju", navodno je izjavio francuski predsednik.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija