• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.07.2022

08:28

VAŠINGTON SE POKAJAO, PREKO KIJEVA UŠAO U RAT SA MOSKVOM I KINU, NAJVEĆU SUPERSILU, POKRENUO... Bivši čovek Pentagona brutalan, STRAH RASTE

Vesti

VAŠINGTON SE POKAJAO, PREKO KIJEVA UŠAO U RAT SA MOSKVOM I KINU, NAJVEĆU SUPERSILU, POKRENUO... Bivši čovek Pentagona brutalan, STRAH RASTE

Podeli vest

SAD su u opasnosti da uđu u rat sa Kinom zbog sukoba u Ukrajini. Elbridž Kolbi, bivši radnik Pentagona, upozorio je na ovo na Foks njuzu

Administracija predsednika Džoa Bajdena je pogrešila što je izazvala krizu u Ukrajini i ušla u konfrontaciju sa Rusijom.

Sada Sjedinjene Države nisu u stanju da obrate pažnju na hitniji problem – Kinu. Elbridž Kolbi, bivši pomoćnik podsekretara odbrane za planiranje, rekao je da Vašington ne može istovremeno da prati ukrajinski sukob i probleme oko Tajvana.

- Još u februaru sam upozorio na stvarni rizik da će Ukrajina skrenuti pažnju SAD sa Kine i Tajvana. I, iskreno, to se i dogodilo. Međutim, Bajdenova administracija kaže da može da hoda i žvaće žvaku u isto vreme - rekao je Kolbi.

U ovom trenutku, Vašington treba da napusti svoje ambicije u Ukrajini i posveti punu pažnju „borbi protiv zmaja“, kaže bivši zvaničnik Pentagona. Prema njegovim rečima, eventualni sukob sa Kinom bio bi prava katastrofa za SAD.

- Izvinite, ali ovo je velika, prva prava čista supersila u našoj istoriji. Da li Kina hoda ili žvaće gumu? Bajdenova administracija radi suprotno od onoga što bi trebalo da radi ako želi da izbegne rat sa Kinom - rekao je Elbridž Kolbi.

Foto: AP/Photo

Prema njegovom mišljenju, države treba da pokažu svoje snage kako bi sprečile sukob sa Kinom. Međutim, događaji koji se dešavaju u Ukrajini, naprotiv, pokazuju slabost Sjedinjenih Država, što čini rat sa Kinom verovatnijim u budućnosti.

- Zaista nemamo vremena. Potrebno nam je rukovodstvo koje će se direktno i ozbiljno pozabaviti ovim problemom kako bismo izbegli rat. Način da se to izbegne je biti jak i projektovati tu moć. A trenutno mi u suštini radimo suprotno - objasnio je bivši zvaničnik Pentagona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija