• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.07.2022

07:48

Princ Čarls primio milion funti od porodice Osame bin Ladena?

Tanjug/AP

Vesti

Princ Čarls primio milion funti od porodice Osame bin Ladena?

Podeli vest

Britanski princ Čarls je od porodice lidera Al Kaide Osame bin Ladena prihvatio donaciju od milion funti za svoj dobrotvorni rad, uprkos protivljenju svojih savetnika, piše Sandej tajms.

Princ Čarls je, kako se navodi, primio novac od Bakira bin Ladena, tada glave porodice Bin Laden i njegovog brata Šafika koji su polubraća Osame bin Laden, prenose britanski mediji.

Dogovor o donaciji postignut je na privatnom sastanku princa Čarlsa i Bakira bin Laden u rezidenciji britanskog princa 30. oktobra 2013. godine, odnosno dve godine nakon ubistva Osame bin Ladena u akciji američkih snaga u Pakistanu.

Tome su se protivili savetnici princa Čarlsa koji su od njega tražili da vrati novac upozorivši ga da bi to nanelo štetu kraljevskoj porodici i izazvalo negativne reakcije u javnosti, piše Dejli Mejl.

Sa druge strane, izvori bliski princu tvrde da su odluku o prihvatanju donacije za Dobrotvorni fond princa od Velsa doneli isključivo poverioci.

Napominje se da nema indicija da su Bakir ili Šafik bin Laden sponzorisali ili bili umešani u bilo kakve terorističke aktivnosti.

Povezani su sa Osamom preko svog oca Mohameda bin Avada, jemenskog milijardera koji je novac zaradio u građevinskom poslu pre pogibije u avionskoj nesreći 1967. godine. Porodica se distancirala od Osame bin Ladena, ali su uvek zbog rodbinskih veza povezivani sa njim.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija