• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index

01.09.2022

09:04

BRITANCI SE NADAJU ČUDU, ALI NI SAMI U NJEGA NE VERUJU! Bivši šef MI6 otkrio detalje o ukrajinskoj ofanzivi kod Hersona - "to je više psihološki..."

Tanjug/AP

Vesti

BRITANCI SE NADAJU ČUDU, ALI NI SAMI U NJEGA NE VERUJU! Bivši šef MI6 otkrio detalje o ukrajinskoj ofanzivi kod Hersona - "to je više psihološki..."

Podeli vest

Bivši šef britanske obaveštajne službe MI6 pozdravio je kontranapad Ukrajine u oblasti Herson, nazivajući to "ključnim trenutkom u ratu"

Aleks Jandžer je za Bi-Bi-Si rekao da je kontranapad koji je naredio Kijev pokazao da su zaraćene strane "postigle neku vrstu ravnoteže, što je neočekivano i, iskreno, veoma dobrodošlo".

On je naglasio da je zapadna pomoć ojačala vojne kapacitete Ukrajine i da dugoročni trendovi pokazuju da ruske vojne sposobnosti polako slabe. On je dodao da kontranapad u Hersonu govori "sve o potrebi i želji Ukrajine da pokaže da može da preuzme inicijativu".

Janger, koji je vodio MI6 od 2016. do 2020., rekao je za Bi-Bi-Si da ne bi trebalo da "pažljivo pratimo svakodnevne događaje oko Hersona", već da pokušaje Ukrajine da zauzme područja oko grada Hersona posmatramo kao "ključni psihološki trenutak u ratu".

- Ideja kontranapada je jačanje ideje ukrajinske odlučnosti, ali i odlučnosti svih onih koji to podržavaju da to nastave da čine u trenutku kada se suočavamo sa teškom zimom - rekao je Janger.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"
Fudbal

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"

Teške reči uputili su ruski treneri na račun legende srpskog fudbala Saše Ilića (46)! Tek što je preuzeo klupu ruskog kluba Nižnjeg Novgoroda, tamošnji treneri ostrvili su se na njega i poručili da on nema dovoljno jaku trenersku biografiju da bi postao strateg ove ekipe.

05.05.2024

12:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija