• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

09.09.2022

18:13 >> 18:17

(VIDEO) DA LI JE OVO ON?! Mediji pišu da je zarobljen jedan od vodećih ruskih zapovednika!

printscreen

Vesti

(VIDEO) DA LI JE OVO ON?! Mediji pišu da je zarobljen jedan od vodećih ruskih zapovednika!

Podeli vest

Fotografije i video snimak koji se dele na društvenim mrežama Tviteru i Telegramu navodno prikazuju 53-godišnjeg general-pukovnika Andreja Sičevoja među grupom zarobljenih ruskih vojnik

Ukrajinski mediji i korisnici društvenih mreža spekulišu da je visoki ruski zapovednik zarobljen za vreme velike ukrajinske protivfanzive protiv ruskih snaga u Ukrajini.

Fotografije i video snimak koji se dele na Tviteru i Telegramu navodno prikazuju 53-godišnjeg general-pukovnika Andreja Sičevoja među grupoom zarobljenih ruskih vojnika, a jedan korisnik društvenih mreža navodi da se situacija odvila u blizini Balaklije, u regiji Harkov, gradu koji su uz još desetak mesta ukrajinske snage oslobodile nakon višemesečne ruske okupacije.


Mnogi koji su pregledali snimke primetili su da je jedan od zarobljenih pripadnika ruskih snaga, navodno zarobljen u uniformi potpukovnika, jako sličan Sičevoju, kada se uporedi s ranijim fotografijama general-pukovnika, kako prenosi Newsweek. Takve su se spekulacije počele javljati u četvrtak.

Televizija Nexta objavila je na Tviteru fotografiju navodnog generala pored ranije fotografije Sičevoja u njegovoj odori.

 

 

 

 Čini se da Oružane snage Ukrajine nisu zarobile uobičajenog "potpukovnika", već zapovednika grupe "Zapad", general-pukovnika Andreja Sičevoja - kako se navodi.

"Vreme će pokazati da li je to on"


Lviv Journal objavio je na Tviteru snimak za koji navode da prikazuje ruske vojnike nakon zarobljavanja s porukom: "Vreme će pokazati da li je na video snimku general Andrej Sičevoj".

Poznati vojni stručnjak Rob Li, koji prati i često za ugledne medije komentariše situaciju u Ukrajini, na Tviteru je napisao da "ruski Telegram kanali već (upiru) prstom u general-pukovnika Sičevoja, koji je zapovednik grupe "Zapad" odgovoran za ovo područje".

Na uniformi vojnika za kojeg se nagađa da bi se moglo raditi o Sičevoju, nalaze se dve zvezdice kakve nose ruski general-pukovnici. Dve zvezdice istaknute su i na ramenima svečane uniforme Andreja Sičevoja koju nosi na fotografijama koje je podelio na društvenim mrežama.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija