• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sun/Novosti

07.11.2022

18:46

(VIDEO) AUU, SVET SU MINUTE DELILE OD KATASTROFE, POŽAR NA BRITANSKOJ NUKLEARNOJ PODMORNICI! Nosila je balističke interkontinentalne rakete...

Vesti

(VIDEO) AUU, SVET SU MINUTE DELILE OD KATASTROFE, POŽAR NA BRITANSKOJ NUKLEARNOJ PODMORNICI! Nosila je balističke interkontinentalne rakete...

Podeli vest

Britanska strateška nuklearna podmornica HMS Viktorius prekinula je nedavno tajnu misiju na Atlantiku zbog požara koji je izbio dok je podmornica bila pod vodom

Kako javlja britanski tabloid San (The Sun), podmornica HMS Viktorius bila je naoružana interkontinentalnim balističkim raketama Trident II kada je izbio požar na elektroinstalacijama. Na podmornicu su bile ukrcane dve rakete.

HMS Viktorius je jedna od četiri strateške podmornice Kraljevske mornarice klase Vanguard. Podmornica je vredna tri milijarde dolara.

Po izranjanju kapetan podmornice proglasio je "stanje hitnog slučaja".

Izvori iz britanske mornarice za San kažu da su pripadnici podmorničkih snaga obučeni da ugase požar i da je posada efikasno reagovala na incident.

Kako je navedeno, podmornica je stara 30 godina i kasnilo se sa generalnim remontom ovog plovila koje je učestvovalo u incidentu na Atlantiku.

Kapetan podmornice je posle procene štete naredio povratak u bazu.

Podmornica HMS Viktorius je jedna od četiri britanske nukelarne podmornice klase Vanguard koja služi za strateško nuklearno odvraćanje svakog protivnika koji bi nuklearnim naoružanjem napao Veliku Britaniju.

Ovaj britanski medij navodi da se u trenutku požara podmornica nalazila na tom zadatku.

Portparol Kraljevske mornarice rekao je za San:

- Neprekidno odvraćanje protivnika na moru je nepromenjivo, ali ne komentarišemo detalje operacija britanskih podmornica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tomy

pre 1 godinu

Eksplozijom 2 tridenta ispod Atlantika ne bi dovelo svet do katastrofe. Samo velika eksplozija.

sande

pre 1 godinu

jebale vas minute. Sve vi znate, dripci................

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija