• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.11.2022

15:36

HERSON JE TAJNI DIL RUSIJE I AMERIKE! Poznati analitičar: Patrušev i Saliven sve dogovorili, Zelenski se ništa ne pita, uskoro slede ključni događaji...

Reuters

Vesti

HERSON JE TAJNI DIL RUSIJE I AMERIKE! Poznati analitičar: Patrušev i Saliven sve dogovorili, Zelenski se ništa ne pita, uskoro slede ključni događaji...

Podeli vest

Rusija i Amerika dogovorile su pregovore Moskve i Kijeva, što najpre podrazumeva povlačenje ruskih trupa iz Hersona i prekid vatre, tvrdi brazilski geopolitički novinar Pepe Eskobar

Eskobar navodi da su pregovore u tajnosti nedavno vodili sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev i Džejk Saliven, savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Džoa Bajdena 

"Postoji dil između Salivena i Patruševa. Ne znamo detalje, ali uključuje Herson. Tajna se krije u najavi Marije Zaharove da je Rusija "spremna za pregovore". Rusi će organizovati vojno povlačenje sa leve obale, a to ne bi bilo moguće bez vojnih opregovora. Ovi pregovori traju već nedeljama, a "kurir" je saudijska Arabija", tvrdi Eskobar i navodi da je zato Patrušev u utorak mogao da ode u Iran i pobrine se o važnom strateškom partnerskom poslovanju sa Teheranom.

Eskobar kaže da je zajednički cilj Moskve i Vašingtona u najkraćem roku organizovati Minsk3-sa posredovanjem Istanbula/Rijada.

 

 

 

"Niko ne obraća pažnju na klovna sa kokainom. Saliven je otišao u Kijev da predstavi već dogovorenu stvar. Dnjepar će biti linija fronta. Imajte na umu da se sve to poklapa sa ishodom izbora u SAD - gde demokrate zapravo nisu izgubile. U međuvremenu, Rusija sve više dobija u bici za Bahmut", navodi brazilski ekspert i zaključuje:

"Moskva nema iluziju da će se Minsk3 se poštovati. Nije važno. Zima dolazi, a sa njom neke nove mogućnosti na stolu."

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojša Berak

pre 1 godinu

Ocigledno je da na nasu veliku zalost Rusija je TIGAR od papira, potpuno odsustvo strucnih generala vojskovodja i potpuno odsustvo ciljeva u ratu makar ga oni zvali specijalna operacija. Kao sto su Srbi i Milosevic biki naivni i pristajali na primirja tako i Rusi i RUSIJA sa Putinom rade. Sluzbe bezbednosti potpuno su im izbusene kao svajcarski sir. Stremousov je IZJAVIO DA JE PCELA BITKA ZA HERSON i to ga je kostalo zivota, odmah je likvidiran. Rusija pravi kardinalnu gresku koja ce je skupo kostati, njene celovitosti i opstanka. U rat ne idu deca tajkuna i visokih zvanicnika, a STALJIN JE DOBIO RAT JER JE NJEGOV SIN OTISAO U RAT I ODBIO JE DA GA MENJA ZA PAULUSA. E ti je kljucna razlika uspeha i poraza. Poraz Rusije ce i nas skupo kostati. Rusija je okupirana izdajnicima i neznalicama i to je ocigledno i pokazao je to ne samo slucaj KIJEV i kako su izginuli i sramno se povukli, ali i Harkovska oblast i sada Herson. Tri velika poraza a prosipaju pricu i povlacenju na bolje polozaje. NEKA IM JE BOG U POMOĆI.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija