• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/kurir.rs

10.11.2022

14:13

MISTERIJA HERSON! General Surovikin ima jasan razlog zašto povlači vojsku, meseci koji dolaze od presudnog su značaja?

Printscreen You Tube/AP

Vesti

MISTERIJA HERSON! General Surovikin ima jasan razlog zašto povlači vojsku, meseci koji dolaze od presudnog su značaja?

Podeli vest

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu odobrio je povlačenje ruskih snaga sa zapadne na istočnu obalu Dnjepra

Ruski komandant u Ukrajini, general Sergej Surovikin rekao je da više nije moguće da se održava snabdevanje grada. To znači potpuno povlačenje iz regiona na zapadnoj obali Dnjepar.

Rusija se suočava sa ukrajinskim kontra-napadom, pa je vraćanje Hersona Ukrajincima značajan potez, a suprotstavljenoj strani značajan udarac.

Ivan Miletić, programski direktor Instituta za javnu diplomatiju dotakao se samog povlačenja ruske vojske iz Hersona.

Foto: AP/Photo

General Sergej Surovikin doneo odluku o povlačenju iz Hersona

- Svi moramo da budemo svesni da dolazi zima. Kada dolazi zima moramo da budemo svesni da savremena vojna tehnika ne radi baš najbolje na -15. Jedno je ratovanje u Drugom svetskom ratu sa tenkovima T-34 koji su imali samo dizel motor i vojnike unutra, a drugo je sa savremenim tehničkim sredstvima koji imaju kompjutere i čipove. To zaista ne funkcioniše na ispod - 5 da budemo realni - rekao je Miletić za Kurir Tv.

- S obzirom da zima dolazi, sve te vojske zauzimaju što bolji položaj. Problem sa Hersonom je što su Ukrajinci uništili sve linije snabdevanja. Samim tim Rusi moraju da razmišljaju ne o sadašnjoj kontraofanzivi, već šta ako dođe do nekih značajnijih pomeranja u decembru mesecu. Tako da njima više odgovara da zimu prezime na drugoj strani Dnjepra i da onda tokom zime vide da li će biti nekih diplomatskih aktivnosti ili da se pripreme za novi talas ofanzive u februaru ili martu - rekao je Miletić.

Foto: printscreen youtub

Rusi na Dnjepru

Nikola Šainović, nekadašnji premijer Srbije i potpredsednik vlade Jugoslavije, smatra da general Sergej Surovikin nije naivan i da ima konkretan razlog povlačenja ruske vojske.

- Ovo simboličko ime ruskog generala Surovikin, aludira na surovost. On nije ni kukavica, a nije ni naivan. On je očigledno zaključio da je Herson kao na ostrvu okružen močvarama i rekama, a leđa okrenuta prema dubini Rusije je Dnjepar. To je ogromna reka koja bi u uslovima velike borbe i porušenih mostova, bilo bi pitanje kako bi se prelazila. Nažalost, Herson nije prelomna tačka već će biti još krvavih tačaka - rekao je Šainović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
GEDZA

pre 1 godinu

BRAVO CARE... PROČITAO SI IH.....ZATO SU AMERI ODMAH PRIBEGNULI POKUŠAJIMA PREGOVORA.... DAĆE VAM SVE NA LEVOJ STRANI DNJEPRA ISPOD HARKOVSKE OBLASTI... ALI DA IM OSIM HARKOVA, NE DIRATE NIKOLAJEV I ODESU..... TO JE PRIHVATLJIVO SADA ..... A POSLE ĆE ZAVISITI OD NJIHOVOG DALJEG PONAŠANJA.....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija