• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

20.12.2022

20:37

ZAPADU DOSTA ZELENSKOG, NOVI LIDER KIJEVA BIĆE GENERAL ZALUŽNI! Iz američkog kogresa stigla poruka Moskvi, NE IGRAJTE SE... NATO ĆE RUSIJU RASTURITI ZA TRI DANA!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

ZAPADU DOSTA ZELENSKOG, NOVI LIDER KIJEVA BIĆE GENERAL ZALUŽNI! Iz američkog kogresa stigla poruka Moskvi, NE IGRAJTE SE... NATO ĆE RUSIJU RASTURITI ZA TRI DANA!

Podeli vest

Vašington priprema teren za svrgavanje ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog kako bi na njegovo mesto postavio glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, izjavio je američki vojni ekspertb bivši obaveštajc američkog Marinskog korpusa Skot Riter. Istovremeno, američki njuz-magazin Newsweek objavio je tvrdnju kongresmena-republikanca Adama Kinzingera da je NATO u stanju da sa Rusima izađe na kraj za samo tri dana.

Zapad gura Zelenskog u drugi plan, fokusirajući se na Zalužnog kao budućeg lidera Ukrajine, rekao je.

Po zapadnim medijima, po njegovom mišljenju, vidljiva je tendencija da se promoviše Zalužni.
          
Riter je uveren da su dani vladavine Zelenskog odbrojani i da on više nema raniju moć, pogotovo da nije u mogućnosti da utiče na budući tok događaja.

          
- Ljudi poput generala Zalužnog odrediće budućnost Ukrajine. Kada sukob dostigne završnu fazu, on će biti taj koji će sesti za pregovarački sto iz Kijeva - rezimira Riter.

Zalužni je u intervjuu The Time rekao da je sva vojna nauka u Rusiji, a da je njen načelnik Generalštaba, Valerij Gerasimov, „najumniji vojni strateg".
          
Ali, rekao je i ovo: Mi, Ukrajinci, naučili smo od 2014-te do danas kako ubijati Rusije i ne bojimo se toga; samo neka nam Zapad obezbedi oružje...
          
A upravo je od Zelenskog zatražio da hitno obezbedi pooštravanje zakonskih kazni za odbijanje poslušnosti i dezerterstvo.

Istovremeno, američki njuz-magazin Newsweek objavio je tvrdnju kongresmena-republikanca Adama Kinzingera da je NATO u stanju da sa Rusima izađe na kraj za samo tri dana.
            
Odgovarajući na pitanje zašto zapadna vojna alijansa još nije pobedila Rusiju u otvorenoj konfrontaciji, rekao je:
            
- Nadam se da je to pitanje šala. Rat NATO protiv Rusije biće, realno, trodnevna operacija.

Kizinger od samog početka ruske specijalne vojne operacije aktivno podržava Kijev.
            
Za razliku od ovog političara-civila, američki pukovnik Daglas Mekgregor, bivši savetnik šefa Pentagona, otvoreno tvrdi:
            
- Vašington više nije u stanju da nametne američku ili anglo-američku hegemoniju ostatku sveta. Ostatak sveta to ne želi. Da budem iskren, ni samim Amerikancima ta hegemonija nije potrebna. Ona je pred kolapsom, a rusko-ukrajinski sukob samo će ubrzati taj proces jer su ukrajinske bolnice i mrtvačnice preplavljene ranjenim i poginulim. Kijev je potrošio sav svoj ljudski kapital i značajnu zapadnu pomoć na seriju samoubilačkih kontraofanziva.
            
Prema njegovim rečima, vašingtonska elita očajnički pokušava da SAD uvuče u sukob sa Moskvom.
            
- Jedna je stvar uključiti nas u ratove koje sami izaberemo, ratove protiv neprijatelja koji nisu imali čime da nam uzvrate. Govorim o Iraku i Avganistanu. A sada se naša hegemonija bliži kraju, jer su SAD praktično finansijski upropaštene - istakao je Mekgregor.

I nastavio: „Razgovaramo o 30 ili 31 trilion dolara javnog, državnog duga SAD, Amerika se nalazi u istoj poziciji kao Velika Britanija 1947. godine, kada je, nakon Drugog svetskog rata, dug te zemlje bio 240 odsto njenog BDP".

Riši Sunak barata snagom Zapada koju on više nema

Kao da London nije imao to istorijsko iskustvo i kao da se ne suočava sa sve novim talasima protesta sve nezadovoljnijih i siromašnijih Britanaca, Riši Sunak je, nastupivši na samitu nordijskih lidera, rekao da Ukrajini treba obezbeđivati sve više vojne pomoći zapadnih zemalja.
Britanski premijer čak apelovao da se Zapad skoncentriše na lišavanje Rusije sposobnost da popunjava zalihe oružja i municije:
- Ovo znači, naglasio je, da moramo poremetiti ruske lance snabdevanja oružjem i međunarodnu podršku Moskvi.
Sunak je pregovore o prekidu vatre u Ukrajini nazvao besmislenim sve dok je „ruska vojska na njenoj teritoriji".

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan lala

pre 1 godinu

Hocete sigurno za tri dana , posto ste rasturili papucare talibane u Avganistanu niko u vasu sposobnost vise ne sumnja ahahaha. Pa krenite sta cekate , zao vam Rusije ahahaha

PETAR

pre 1 godinu

OVAJ AMERICKI KOSTAPLER RUTER ROTIRA SE U PUSTINJSKU AMERIKU ON NIJE CUO ZA AVANGARD,JARIS,POSEJDON..ONI PASU TRAVU PO RUTERU NE ONI CE ZA MANJE OD POLA SATA RUTERA POSLATI U JAD ,TAKO JENKIJU NECE DOZIVETI DVA DANA DVADESET TRI CASA I TRIDESET MINUTA PAMETNOM JASNO A RUTERU NIJE-BUDALI

Shedow

pre 1 godinu

Pa sto im je onda za Srbiju i Crnu Goru trebalo Sedamdeset i nekoliko dana,ako Rusiju mogu da zbrisu za Tri dana,zar je ta Rusija stvarno tako mala i slaba.

Miro

pre 1 godinu

Видети ћемо, имати ће прилику да покажу сву своју способност и фамозни члан 5. Нешто су се после пада ракете на Пољску брзо огласили па ни члан 4 нису смели да покрену. Империја лажи

GEDZA

pre 1 godinu

Verujem ovom ameru.... jer oni ne znaju kako za tri dana da pobede Avgansitance u papučama i kalašnjikovima ili Srbe sa opremom iz 70-tih ali znaju kako pobediti vojsku sa taktičkim i strategijskim nuklearnim oružjem .... ma kakva tri dana.... ma i dan je mnogo..... uz neslućene količine poljskog i rumunskog mesa.......

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija