• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/the sun

18.01.2023

12:19

UPAD ZVERI U NASELJE NA ALJASCI, NASTALO KRVOPROLIĆE! Polarni medved u po bela dana uleteo među ljude, ubio  ženu i dečaka, meštanin okončao dramu

Reuters

Vesti

UPAD ZVERI U NASELJE NA ALJASCI, NASTALO KRVOPROLIĆE! Polarni medved u po bela dana uleteo među ljude, ubio ženu i dečaka, meštanin okončao dramu

Podeli vest

Polarni medved ubio je u utorak ženu i dečaka u selu nadomak gradića Vels na Aljasci, nakon čega je jedan stanovnik upucao zver

Službe hitne pomoći primile su dojavu o napadu u Velsu u utorak oko 14.30 časova.

"Prvi izveštaji pokazuju da je polarni medved ušao u zajednicu i jurio više stanovnika. Medved je smrtno napao ženu i maloletnog dečaka", saopštile su vlasti.

Polarnog medveda je upucao i ubio meštanin. Vlasti još nisu identifikovale dve žrtve. Nije jasno da li su bili u srodstvu.

Zvaničnici iz Ministarstva za ribu i divljač treba da putuju u selo kada se poboljšavju vremenski uslovie.

Vels je pretežno selo domorodačke grupe Inupijaka u kojem živi manje od 150 ljudi, navode lokalni mediji. Selo se nalazi na zapadnoj ivici poluostrva Sjuard, oko 100 milja severozapadno od Noma.

Mužjaci polarnih medveda mogu težiti do 550 kilograma, a ženke oko 300 kg. Nemaju prirodnih predatora sem ljudi, a napadi na ljude učestali su na Aljasci u poslednjih nekoliko godina.

Foto: AP/Photo

Polarni medved

Podsetimo, 1990. godine u selu Point Lej na severnoj padini polarni medved ubio je čoveka, a svedoci su rekli da je zver pokazivala znake gladi, tri godine kasnije medved je ušao kroz prozor radarske stanice Vazduhoplovstva i napao 55-godišnjeg mehaničara. Preživeo je uprkos teškim povredama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija