• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

21.01.2023

11:31

OŠTRA PORUKA BALTIKA NEMAČKOJ, Berlin na udaru, rafalna paljba iz Rige, Talina, Vilnjusa... "ODMAH TO URADITE!"

tanjug/rojters

Vesti

OŠTRA PORUKA BALTIKA NEMAČKOJ, Berlin na udaru, rafalna paljba iz Rige, Talina, Vilnjusa... "ODMAH TO URADITE!"

Podeli vest

Baltičke države poručile su Nemačkoj da "odmah" pošalje tenkove "leopard 2" u Ukrajinu, što vlada u Berlinu okleva da učini, prenosi Gardijan


„Mi, ministri spoljnih poslova Letonije, Estonije i Litvanije, pozivamo Nemačku da Ukrajini odmah obezbedi tenkove 'leopard'.  Ovo je potrebno da bi se zaustavila ruska agresija, pomoglo Ukrajini i brzo se uspostavio mir u Evropi. Nemačka kao vodeća evropska sila ima posebnu odgovornost u tom pogledu", napisao je na Tviteru letonski ministar spoljnih poslova Edgars Rinkevič. 

Isti tvit objavile su njegove kolege iz Estonije i Litvanije, navodi britanski list.

Baltičke države graniče se sa Rusijom i strahuju da bi Moskva, ako pobedi u ratu Ukrajini, mogla da se okrene protiv tri zemlje koje su nekada bile deo Sovjetskog Saveza, ocenjuje Gardijan.

Poruka Rinkeviča dolazi dan nakon što na vojnom samitu u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj nije dobijeno obećanje od vlade u Berlinu da će da dozvoli slanje tenkova kao pomoć Kijevu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala od Banata

pre 1 godinu

Izgleda da kod Nemaca sečanje ne bledi jako brzo ? Još uvek im u ušima lebdi odgovor Šojgua Gospodji fon der Lajen: AKO SE NE SEČATE IMATE JOŠ ŽIVIH POTOMAKA PA IH PITAJTE KAKO JE BILO U RUSIJI.

Anto

pre 1 godinu

Vjerovatno Njemacku jos grize savjest zbog nacističke proslosti i nezapamcenih zlocina koje počiniše, ili..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17