• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

25.01.2023

09:20

SKANDAL SE ŠIRI?! Bivši PREDSEDNICI Amerike progovorili o POVERLJIVIM dokumentima, strahuju od SUDBINE BAJDENA I TRAMPA?!

Reuters/AP

Vesti

SKANDAL SE ŠIRI?! Bivši PREDSEDNICI Amerike progovorili o POVERLJIVIM dokumentima, strahuju od SUDBINE BAJDENA I TRAMPA?!

Podeli vest

Predstavnici Baraka Obame, Bila Klintona i Džordža Buša rekli su da su predali tajna dokumenta nakon napuštanja funkcije

Bivši američki predsednici Bil Klinton, Džordž Buš i Barak Obama predali su sve svoje tajne dokumente nacionalnom arhivu nakon što su napustili funkciju, prenosi CNN pozivajući se na političare.

Kako se navodi, niko od predstavnika bivših predsednika nije najavio sprovođenje dodatnih pretresa u kućama ili kancelarijama u kojima bi potencijalno mogli da se čuvaju dokumenti.

„Sav poverljivi materijal, nastao za vreme administracije bivšeg predsednika BIla Klintona, je propisno prebačen u Nacionalnu arhivu“, saopštila je Klintonova kancelarija.

Predstavnici Buša mlađeg i Obame rekli su da su bivši predsednici takođe postupili na isti način

Ranije je objavljeno da su poverljivi vladini dokumenti pronađeni u privatnoj kući bivšeg američkog potpredsednika Majka Pensa. On je bio drugi zvaničnik u hijerarhiji američke vlasti tokom predsedavanja Donalda Trampa 2017-2021.

U Sjedinjenim Državama skandal uzima maha nakon izveštaja da se najviši državni zvaničnici ne pridržavaju pravila za rukovanje poverljivim dokumentima.

U avgustu 2022. godine, velika zbirka takvih materijala otkrivena je na imanju Donalda Trampa Mar-a-Lago na Floridi. Nakon toga, u ličnoj kancelariji aktuelnog predsednika Džoa Bajdena, kao i u garaži njegove privatne kuće, takođe su pronađeni poverljivi dokumenti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija