• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug/index

24.01.2023

20:07

DELE LEKCIJE CELOM SVETU, A ONI... Posle BAJDENA i TRAMPA "PAO" i Majk Pens, FBI pronašao STROGO POVERLJIVE dokumente - ISTORIJSKI SKANDAL!

Vesti

DELE LEKCIJE CELOM SVETU, A ONI... Posle BAJDENA i TRAMPA "PAO" i Majk Pens, FBI pronašao STROGO POVERLJIVE dokumente - ISTORIJSKI SKANDAL!

Podeli vest

Dokumenti s poverljivim oznakama otkriveni su prošle nedelje u kući bivšeg potpredsednika Majka Pensa u Indijani, rekao je njegov advokat

On je istakao da se radi o malom broju dokumenata sa poverljivim oznakama koji su nehotice spakovani u kutiju i prevezeni u privatnu kuću bivšeg potpredsednika na isteku prošle administracije, preneo je AP.

Pensov advokat Greg Džejkob dodao je da „Pens nije bio svestan postojanja osetljivih ili poverljivih dokumenata u njegovom ličnom prebivalištu".

"On razume veliki značaj zaštite osetljivih i poverljivih informacija i spreman je i voljan da u potpunosti sarađuje sa Nacionalnim arhivom i svakom odgovarajućom istragom", naveo je Džejkob.

FBI je odmah zatražio dokumente

Pensov advokat je odmah obavestio Nacionalni arhiv, a Arhiv je zatim obavestio ministarstvo pravosuđa. Džejkob je potvrdio da je FBI odmah te večeri zatražio preuzimanje dokumenata sa oznakama tajnosti, a Pens se tome nije usprotivio. Agenti iz terenske kancelarije FBI-a u Indijanapolisu pokupili su dokumente iz Pensove kuće. 

Juče je Pensov pravni tim odvezao kutije nazad u Vašington i predao ih Nacionalnom arhivu kako bi se tamo pregledao ostatak materijala radi provere usklađenosti sa Zakonom o predsedničkim dokumentima.

Džejkob je poslao pismo Arhivu u kojem tvrdi da je "mali broj dokumenata koji nose oznake tajnosti" nenamerno spakovan u kutije i prevezen u dom bivšeg potpredsednika. 

Pens je u avgustu rekao da nije poneo nikakve poverljive informacije kada je napustio funkciju. Istakao je tada da, "koliko zna, nije zadržao bilo kakve poverljive informacije po odlasku sa funkcije"


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17