• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

12.01.2023

17:57

BAJDEN PRIZNAO! Skandal trese AMERIKU, obaveštajni podaci o UKRAJINI i IRANU nađeni u KUĆI PREDSEDNIKA - ZA OVO SE IDE U ZATVOR?!

Reuters/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

BAJDEN PRIZNAO! Skandal trese AMERIKU, obaveštajni podaci o UKRAJINI i IRANU nađeni u KUĆI PREDSEDNIKA - ZA OVO SE IDE U ZATVOR?!

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden priznao je da se tajna dokumenta čuvaju u njegovoj kući u njegovoj ličnoj biblioteci, izveštavaju RIA novosti

Materijali se odnose na period njegovog potpredsedničkog mandata u administraciji Baraka Obame.

"Sinoć su završili proveru. Našli su mali broj poverljivih dokumenata u skladištima u ormarićima za dokumente u mojoj kući", rekao je Bajden.

On je obećao da će kasnije detaljnije govoriti na ovu temu i nastaviti saradnju sa Ministarstvom pravde koje je započelo reviziju.

Prva serija poverljivih dokumenata koje je Bajden mogao da iznese iz Bele kuće pronađena je ranije u kancelariji njegovog ekspertskog centra u Vašingtonu. CNN je izvestio da su među njima bili obaveštajni podaci o Ukrajini , Iranu i Velikoj Britaniji .

Dokumenti su odmah predati nacionalnom arhivu, ali Ministarstvo pravde sada proverava kako su dospeli u privatnu kancelariju. Bela kuća je priznala da je Bajden koristio pomenute prostorije između 2017. i 2020. godine, kada više nije bio u administraciji.

Skladištenje poverljivih materijala uklonjenih iz Bele kuće bilo je povod za pretres imanja Mar-a-Lago bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa prošle godine. On se suočava sa krivičnim gonjenjem.

Bajden je bio iznenađen otkrićem i rekao je da ne zna sadržaj dokumenata. Nadzorni odbor Predstavničkog doma Kongresa SAD pokrenuo je istragu o tome da li je šef Bele kuće poštovao pravila rukovanja poverljivim dokumentima u danima dok je obavljao funkciju potpredsednika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Godža

pre 1 godinu

Ne brinite za te poverljive dokumente. Bajden nema pojma ni koji je dan ni godina a kamo li šta je tamo pisalo. Daj bože da zna i kog je pola a sigurno ni gde je Iran. Pa u kom je stanju verujem da mu i pelene menjaju. Deda je oblajznuo k'o navoj i od njega nema leba. Dajte mu cuku i stavite ga da spava.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija