• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2023

16:14

BAJDENU PRETI DUGA ROBIJA?! Snouden RASKRINKAO mutne RADNJE predsednika, STROGO POVERLJIVE dokumente krio U SVOJOJ KUĆI?!

AP/Photo

Vesti

BAJDENU PRETI DUGA ROBIJA?! Snouden RASKRINKAO mutne RADNJE predsednika, STROGO POVERLJIVE dokumente krio U SVOJOJ KUĆI?!

Podeli vest

Bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) i uzbunjivač Edvard Snouden rekao jedanas da je američki predsednik Džozef Bajden tokom svog mandata kao predsednik uspeo da izbegne zatvor zbog posedovanja više poverljivih dokumenata od mnogih uzbunjivača

"Vredi napomenuti da se čini da je predsednik 'pobegao od zatvora' sa više poverljivih dokumenata od mnogih uzbunjivača. Poređenja radi, Rijaliti Viner je osuđen na pet godina samo zbog jednog dokumenta", napisao je Snouden na Tviteru, komentarišući vest da su dokumenti označeni kao "poverljivo" pronađeni u Bajdenovom istraživačkom centru, prenosi TASS.

Snouden je istakao i da su pre Bajdena i drugi zvaničnici bili u nezakonitom posedu tajnih dokumenata uključujući bivše američke predsednike Donalda Trampa i Bila Klintona, kao i bivšeg šefa CIA Dejvida Petreusa.

"Ovi momci su imali na desetine, stotine dokumenata. Ali za njih nema zatvora", napisao je Snouden.

Bela kuća saopštila je danas da je u kući predsednika SAD Džozefa Bajdena pronađen drugi set poverljivih dokumenata iz vremena kada je bio potpredsednik u administraciji Baraka Obame.

Predsednikovi advokati pronašli su dokumente u garaži Bajdenove kuće u gradu Vilmingtonu u državi Delaver, a jedan poverljivi dokument pronađen je u sobi pored garaže, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Rojters prenosi da administracija predsednika Bajdena ''u potpunosi sarađuje'' kako bi se osiguralo da se dokumenti tretiraju na ispravan način.

U ponedeljak je CBS njuz preneo, pozivajući se na izvore, da je otprilike 10 vladinih dokumenata, označenih "poverljivo", pronađeno u Bajdenovom centru za diplomatiju i globalni angažman u Vašingtonu.

Bela kuća je potvrdila da su dokumenta 2. novembra 2022. pronašli Bajdenovi advokati, koji su potom obavestili Nacionalnu arhivu, gde svi takvi papiri moraju da se predaju.

Osoblje Arhive je obavestilo Ministarstvo pravde SAD, koje ispituje kako su poverljivi dokumenti dospeli tu.

To je preliminarni korak, nakon čega će šef Ministarstva pravde morati da odluči o daljoj istrazi i imenovanju specijalnog tužioca koji će se baviti slučajem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija