• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: logicno.com

05.03.2023

20:29

INTERNET GORI! RUSI ISMEJALI PORTPAROLKU BELE KUĆE, SAMO ONA ZNA ZA NEPOSTOJEĆU "NARODNU REPUBLIKU RUSIJU"! Šta reći, knjigu u šake pa...

Printskrin video

Vesti

INTERNET GORI! RUSI ISMEJALI PORTPAROLKU BELE KUĆE, SAMO ONA ZNA ZA NEPOSTOJEĆU "NARODNU REPUBLIKU RUSIJU"! Šta reći, knjigu u šake pa...

Podeli vest

Portparolka Bele kuće Karine Jean-Pierre spomenula je nepostojeću "Narodnu Republiku Rusiju"

Ruski diplomati ismevali su Portparolka Bele kuće Karine Jean-Pierre, nakon što je rekla glupost u vezi službenog naziva njihove zemlje, tokom brifinga za novinare u petak. 

Jean-Pierre je napravila gaf dok je najavljivala nadolazeći sastanak američkog predsednika Bajdena i predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen u Beloj kući.

Portparolka je za medije istakla da će Bajden i Fon der Lajen razgovarati o "našem zajedničkom radu na rešavanju izazova koje postavlja "Narodna Republika Rusija". 

Podsetimo, službeni naziv države je Ruska Federacija.

Prema službenom transkriptu s brifinga, Jean-Pierre se pogrešno izrazila i zapravo je mislila na Narodnu Republiku Kinu.

Uprkos tome, snimka njene greške stigla je do društvenih mreža. 

 

 

Dmitrij Poljanski, zamenik šefa ruske misije pri UN-u, tvitovao je da nepostojeća država "mora biti neprijatelj, Ujedinjenih Američkih Emirata i Britanske konfederacije"!

Maria Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, podelila je snimak na svom Telegram kanalu, napisavši "zombi apokalipsa". 

U martu je Bajden pomešao Ukrajinu s Rusijom toekom razgovora s istoričarkom Heather Cox Richardson. 

Tada je predsednik SAD ustvrdio je da je predsednik Vladimir Putin odlučio "da će samo napasti Rusiju". 

Istina, Bajden se kasnije ispravio. U govoru u novembru rekao je "rat u Iraku" kad je govorio o ukrajinskom sukobu, pre nego što se ispravio.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Hahah ruski fasisti da ismeju nekoga. Samo vi nastavite sa bolesnom ruskom propagandom i narucenim tekstovima iz ruske ambasade pa, nije zapad lud, uskoro vize i sankcije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija