• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

04.03.2023

15:37

"I PUTIN ĆE MORATI DA ODGOVARA!" Ursula fon der Lajen preti Rusiji i njenom rukovodstvu!

Tanjug/AP

Vesti

"I PUTIN ĆE MORATI DA ODGOVARA!" Ursula fon der Lajen preti Rusiji i njenom rukovodstvu!

Podeli vest

Ruska Federacija i njeno rukovodstvo moraju da odgovaraju za zločine počinjene u Ukrajini, izjavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Lajenova je to izjavila u saopštenju o osnivanju Međunarodnog centra za krivično gonjenje zločina agresije protiv Ukrajine, objavljenom danas na stranici Delegacije EU u Ukrajini.

Prema njenim rečima, ruska invazija donela je neopisivu patnju Ukrajini, preneo je Interfaks Ukrajina.

Sve je sve više dokaza o direktnim napadima na civile, kao i na energetsku i drugu infrastrukturu, navela je ona u saopštenju.  Kako je ustvrdila, poznato je da su ruske snage počinile mučenja, zlostavljanja, seksualno nasilje i pogubljenja po prekom postupku. 

Čak ni deca nisu pošteđena, istakla je Fon der Lajen i dodala da Rusija mora da odgovara za te stravične zločine, kao i predsednik Rusije Vladimir Putin. 

Moramo učiniti sve što je u našoj moći da počinioce privedemo pravdi, navedeno je u saopštenju.
Fon der Lajen je istakla da Evropska unija podržava ulogu Međunarodnog krivičnog suda dodajući da veruje da bi trebalo da postoji namenski tribunal za krivično gonjenje ruskih zločina agresije. 

Na međunarodnoj konferenciji u zapadnom ukrajinskom gradu Lavovu ovog vikenda biće potpisan sporazum o formiranju novog Međunarodnog centra za procesuiranje zločina agresije (ICPA), najavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

"Ponosna sam što ćete na ovoj konferenciji, kao prvi korak, potpisati sporazum o osnivanju Međunarodnog centra za krivično gonjenje zločina agresije u Hagu. Evropska unija će nastaviti da radi, sa našim partnerima, kako bi osigurala da Rusija plati", rekla je fon der Lajen.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Perica

pre 1 godinu

Vidi vidi,oglasila se gospođa Mengele?! Šta li tebe čeka to ćemo tek da vidimo.

deda Raša

pre 1 godinu

Sve što se ne podmazije zahrđa. I ovoj podmazivanje nedostaje.

Kirta

pre 1 godinu

Ne znam šta da komentarisem za ovo osim da je totalno van pameti.

PETAR

pre 1 godinu

TACNO RUGOBO OD ZENE FON DER LAJN,I PUTIN TREBA DA ODGOVARA,ALI PRVO TREBA DA MU DOKU POPUSIS LEPA TI USTA

Dragi

pre 1 godinu

Biće obratno. Kurvice će morati da odgovaraju. I Ursula i Analena.

ratko

pre 1 godinu

USRULJOOOO KOME CES TI KAO NACISTA ODGOVARATI IMA DA VISIS NA BANDERI KAO I SVI SMRDLJIVI EU NACISTI

ZIKA

pre 1 godinu

gospodjo kuesula GOSPODINU PUTINU CES KAD TAD MORATI DA POPUSIS KURAC

NekoKo

pre 1 godinu

Ova je totalni idiot. Kome da odgovara.? Ova i njoj slični su faktički gotovi. Kome li se obraćaju i čemu to.? Već imaju spreman konopac.

Realista

pre 1 godinu

Njoj i njima još uvek ništa nije jasno. Ne kapirajubda je game over. Kako će biti ne znamo ali mako je bili više neće.

miroljub

pre 1 godinu

Jadna žena. I ona ko Zelenski kad kaže da se Rusi povuku na granice Ukrajine, a nezna da će granice biti tamo gde Rusi stanu.

Voja

pre 1 godinu

Guska nikad neće biti Paunica. Za to treba i zdravog razuma

Zoran

pre 1 godinu

I NATO će morati da odgovara i plati za agresiju i bombardovanje Srbije 1999g. Pritom koristeći municiju sa osiromašenim uranijumom i kasetne bombe zabranjene Ženevskom konvencijom!

Tužilac

pre 1 godinu

Prvo izvedite pred sud NATO komandante, Američke predsednike i ostale visoke državnike, Britanske premijere, koji su lažima i podmetanjima 70 godina ubijali i uništavali zemlje širom planete pa tek onda imate pravo da pretite Rusiji i Putinu ili bilo kome drugom. Oni nisu činili najstrašnije zločine i uništavali civilnu infrastrukturu u Vijetnamu, Grenadi, Gvatemali, Panami, Somaliji, Iraku, Libiji, JUgoslaviji, Afganistanu, Siriji? Ko je odgovarao i pored nebrojenih dokaza koji su prezentovani celom svetu?

Veteran

pre 1 godinu

Kad kerovi laju?Kad se boje!!!!EU je izabrala pogresnu stranu jer kod SAD nema DOBITKA!!!!

Veselin

pre 1 godinu

A kad će te vi da odgovarate za zločin bombardovanja Srbije. Sram vas bilo

Žigolo

pre 1 godinu

Možda će i odgovarati ali tek kada pred sud budu izvedeni i svi predsednici Amerike koji su ratovali i uništavali 50 država širom sveta. Do tada možda Putin odgovara pred sudom u Rusiji, što je verovatno koliko i skoro sletanje čoveka na Mars ili Neptun. Samo čekam da vidim ove korumpirane NATO jastrebove smenjene i najurene iz politike ...

Velko

pre 1 godinu

Us.....a ce prvo da odgovara za 4,5 MLRD doza, prisest ce joj, to se tako.......?

zora

pre 1 godinu

Matora kozo ajde u penziju jer je glupo da mislis koliko si jaka. Istina, lako je blebetati.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija