• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

19.03.2023

17:30

OVAJ POTEZ RUSA NIKOME NIJE BIO JASAN! Putin konačno odgovorio na KLJUČNO pitanje! "Za razliku od 2014, sada imamo..."

Printscreen/Youtube/Reuters/Fotomontaža

Vesti

OVAJ POTEZ RUSA NIKOME NIJE BIO JASAN! Putin konačno odgovorio na KLJUČNO pitanje! "Za razliku od 2014, sada imamo..."

Podeli vest

Rusija mora da uradi mnogo toga za razvoj vojske, za razliku od 2014. godine sada poseduje hipersonično oružje, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu televiziji "Rusija 1".

Novinar je pitao šefa ruske države da li je imalo smisla započeti specijalnu vojnu operaciju za zaštitu stanovništva Donbasa još 2014. godine. Putin je istakao da je to pitanje spremnosti Rusije za ozbiljnije akcije, nego što je to bilo Krimsko proleće.

Radilo se o obezbeđivanju hrane, supstituciji uvoza, jačanju finansijskog sistema i razvoju modernog naoružanja. Predsednik je istakao da, uprkos očekivanjima protivnika, u Rusiji se ništa nije urušilo, finansijski sistem funkcioniše, banke povećavaju svoje mogućnosti. Ali, po njegovom mišljenju, veoma je teško reći šta bi se dogodilo 2014. godine.

- Imamo mnogo toga da uradimo, recimo, za razvoj kopnenih snaga - rekao je on.

- Tada nismo imali hipersonično oružje, ali sada imamo! Da, mi ga zapravo ne koristimo, ali ga imamo. Vidite? Imamo i druge savremene sisteme, 2014. godine nismo imali ništa slično - dodao je on.

Zato, nastavio je on, ne treba imati subjektivan odnos prema ovom pitanju.
Prema njegovim rečima, Rusija je tada polazila od toga da će se situacija u Donbasu rešiti apsolutno mirnim sredstvima.

- Što se tiče Donbasa, računali smo na to da ćemo uspeti da rešimo ovaj problem mirnim putem. Ali, kako se sada ispostavilo – jednostavno su nas vukli za nos, niko od naših takozvanih partnera nije ni nameravao da nešto rešava mirnim sredstvima, već su Ukrajinu upumpavali oružjem i pripremili je za sukob. Ona je preduzela dve velike vojne operacije koristeći tešku opremu, artiljeriju, avijaciju - naglasio je Putin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

evo pitanje za vas rusofile koji vjerujete u sve što kaže putin kroz guzicu ispod nosa, Zircon brzina mu je Mach 9,težina 2000 kg,što će mu bojna glava od 400 kg ako po zakonu fizike koji se očigledno zaboravi kad se lupaju budalaštine,udar te rakete oslobađa kinetičku energiju od 16,9 gigađula što je ekvivalentno eksploziji od oko 4400 kg TNT-a. tek toliko da malo promislite prije pisanja gluposti :D a za vašu informaciju.RIM-161 SM3 ima brzinu od Mach 13-18 zavisno od verzije rakete da li je Block A,1A ili B.i to je kinetički presretač. tek toliko da vidite da rusi nemaju najbolje i najbrže :D

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija