• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

02.04.2023

09:29

AMERIČKI OBAVEŠTAJCI SLOŽNI, AKO PADNE BAHMUT... Ukrajinska armija pred KATASTROFOM, Ruse više NIŠTA ne može da zaustavi, VRAĆAJU I HERSON?!

Reuters/AP

Vesti

AMERIČKI OBAVEŠTAJCI SLOŽNI, AKO PADNE BAHMUT... Ukrajinska armija pred KATASTROFOM, Ruse više NIŠTA ne može da zaustavi, VRAĆAJU I HERSON?!

Podeli vest

Ukrajinska vojska bi mogla da izgubi kontrolu nad nekoliko regiona nakon poraza u Bahmutu, rekao je penzionisani obaveštajac američkog pomorskog korpusa Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

- Predsednik Zelenski je upozoren na ovo (kolaps odbrane Oružanih snaga Ukrajine), zbog čega se tako žestoko bori za Bahmut. Rusi će vrlo brzo početi da napadaju, zauzeće ceo Donbas, zatim će krenuti na Zaporožje i Herson i konsolidovati svoje snage u regionima koji su ušli u sastav Rusije - predvideo je ekspert.

Ranije je Riter predvideo predaju ukrajinskih trupa do oktobra ove godine. Prema rečima bivšeg obaveštajca, Kijev će prestati da dobija zapadnu opremu do sredine leta i biće poražen na jesen.

Bivši američki obaveštajac Toni Šafer u intervjuu novinaru Stivenu Gardneru izjavio je da ukrajinska vojska može da se povuče sve do Dnjepra nakon poraza grupe u Bahmutu.

-Oni toliko loše upravljaju svojim trupama i resursima da neće moći da se pregrupišu i nastave odbranu Upravo sada predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nastavlja da besmisleno baca vojnog osoblje u Bahmutski kotao - primetio je oficir.

Prema njegovim rečima, jedinice Oružanih snaga Ukrajine, namenjene za držanje druge i treće linije odbrane, već su razbijene u oblasti Bahmuta, pa će, nakon što naselje pređe pod kontrolu ruskih snaga, početi veliko povlačenje ukrajinske vojska do Dnjepra. Posle toga Ruse ništa neće moći da zaustavi, zaključio je bivši obaveštajac

Dan ranije, Šafer je rekao da Ukrajinci neće moći da dobiju ni bitku za Bahmut ni dugotrajni sukob bez dodatnih kopnenih snaga SAD i NATO. Ovakva negativna prognoza je krajnje nezgodna za Vašington, ali je zasnovana na stvarnim činjenicama, naglasio je obaveštajac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doca

pre 1 godinu

Zar se Bahmut ne može opkoliti i ići dalje? Ipak mi ovi Rusi na žalost deluju amaterski.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija