• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

30.03.2023

17:30

AKO JE PUTIN OVO HTEO, POSAO JE URAĐEN?!  BITKA ZA BAHMUT PRAKTIČNO UNIŠTILA UKRAJINSKU VOJSKU! Ima li Kijev rezerve za nastavak rata?!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

AKO JE PUTIN OVO HTEO, POSAO JE URAĐEN?! BITKA ZA BAHMUT PRAKTIČNO UNIŠTILA UKRAJINSKU VOJSKU! Ima li Kijev rezerve za nastavak rata?!

Podeli vest

Bitka za Bahmut uništava Oružane snage Ukrajine, zajedno sa njihovim stranim jedinicama, izjavio je osnivač „Vagnera" Jevgenij Prigožin.

Svoju ocenu je dodatno pojačao i precizirao, rekavši:
          

- Dosadašnja bitka za Bahmut je već praktično uništila ukrajinsku vojsku.

Prigožin je istovremeno priznao da je ta bitka „prilično protresla" i ruske snage.

          
Prigožin je u nastavku posebno naglasio da se Rusiji u borbi za Bahmut suprotstavlja ne samo Ukrajina, već i kolektivni Zapad. I zaključio:
          
- Krajnji rezultat borbi za Bahmut biće to što će na vojnoj šahovskoj tabli ostati samo jedna bojska - ruska vojska.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da će ga međunarodna zajednica i narod zemlje - ako Oružane snage Ukrajine budu poražene u Bahmutu - početi da guraju ka kompromisu sa Rusijom.
          
- Ako Bahmut padne, Putin će tu svoju pobedu prodati i Zapadu, i svojoj javnosti, i Kini, i Iranu. Ako oseti našu slabost - počeće da nas davi, davi, davi... A u ukrajinskom društvu će se pojačati zamor. Počeće da me podstiču na kompromis sa Rusima".
          
Zelenskom ostale pokušaj "prolećne ofanzive" - za koju mu Zapad ubrzano isporučuje oružje, a on traži još više, insistirajući posebno na 20 američkih PVO sistema Patriot. Međutim, komandant čečenskih snaga u specijalnoj operaciji, Apti Alaudinov, mu je već poručio:
          
- Ako Oružane snage Ukrajine krenu u kontraofanzivu, to će biti poslednja takva operacija za Ukrajinu. Jer, ta država više nema ljudstvo za ozbiljno ratovanje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojša Berak

pre 1 godinu

Kompromis je jedini moguci nacin i to takav da Ukrajina kao drzava vise ne postoji a da se pohapse sbi zlikovci Zelenskog, Porosenka i ostalih nacista i posalju na dozivotnu robiju.

pax_orion

pre 1 godinu

ja ne znam kako rusi već nisu zauzeli bakhmut i uzašli na Kremečuk jezero kad ukrajinci tolike gubitke imaju a rusi nitko da pogine već godinu dana :D koliko je Ukrajinaca poginuli dodajte 3 puta više mrtvih rusa na to :D

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17