• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

19.03.2023

08:14 >> 21:33

PROPALA UKRAJINSKA OFANZIVA U ZAPOROŽJU! GRANATIRAN SUPERMARKET U DONJECKU! Iznenadna Putinova poseta! Rusi zaustavili prebacivanje ukrajinskih snaga u Kupjansk!

Tanjug/AP

Vesti

PROPALA UKRAJINSKA OFANZIVA U ZAPOROŽJU! GRANATIRAN SUPERMARKET U DONJECKU! Iznenadna Putinova poseta! Rusi zaustavili prebacivanje ukrajinskih snaga u Kupjansk!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 389. dan.

Šokantna izjava američkog pukovnika

Vašington se nadao da će ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pokrenuti direktan oružani sukob sa Rusijom, rekao je bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u intervjuu za Jutjub kanal "Judging Freedom."

 

Rusi strahuju od klimatskog rata

Bela kuća i Kongres SAD su usvojili petogodišnji plan za „klimatske intervencije“ kojim se predviđa stvaranje tehnologija za upravljanje klimom.

 

Neuspešan napad ukrajinskih snaga u Zaporožju


Prema nepotvrđenim informacijama, ovo je prvi snimak napada Oružanih snaga Ukrajine na ruske položaje na Orehovskom sektoru fronta Zaporoške oblasti.

Navodi se da je napad, kao i prethodni sličan njemu, bio neuspešan i da je ukrajinska vojska odbačena.

 

 

Na snimku se, verovatno, vidi rad artiljerije i MLRS Oružanih snaga RF na ukrajinskim oklopnim vozilima.
 

 

(VIDEO) Neverovatna hrabrost ruskog vojnika

Video snimak vojnika Oružanih snaga Ruske Federacije koji sam napada neprijateljski rov munjevito se širi društvenim mrežama.

Putin odgovorio na ključno pitanje

Ruski predsednik Vladimir Putin odgovorio je na pitanje novinara da li je imalo smisla započeti specijalnu vojnu operaciju za zaštitu stanovništva Donbasa još 2014. godine. 

Ukrajinske snage granatirale Donjeck


Ukrajinske trupe granatirale su Petrovski okrug u Donjecku, ranivši dva civila i oštetivši nekoliko višespratnica. Direktno je pogođen veliki supermarket, preneo je dopisnik Sputnjika.

Ranije je Predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi s ratnim zločinima Ukrajine saopštilo da je jedna osoba ranjena tokom granatiranja Petrovskog okruga u Donjecku, kao i da je pogođen tržni centar „Galaktika“.

Kasnije je gradonačelnik DonjeckaAleksej Kulemzin na svom Telegram kanalu javio da su dva civila ranjena.

 


 

 

Američki "Riper" protiv Ruskog "Orion"

Američki "Riper" protiv ruskog "Oriona" - najmoćniji dron na svetu oboren je nad Crnim morem, a evo kakav je kada se uporedi sa pandanom Kremlja.

 

Najnovije informacije iz brifinga ruske vojske:

◾️Ruska vojska je za 24 sata likvidirala više od 90 ukrajinskih vojnika u pravcu Krasnog Limana;
◾️Ukrajinska vojska je izgubila više od 50 vojnika za 24 sata u pravcu južnog Donjecka i Zaporožja;
◾️Ruska vojska je likvidirala oko 50 ukrajinskih vojnika u pravcu Kupjanska;
◾️Oružane snage Rusije su likvidirale više od 80 ukrajinskih vojnika u pravcu Donjecka, uništila 3 višecevna bacača raketa „grad“, haubicu „MST-B“, kao i radar američke proizvodnje AN/TPQ-36;
◾️Ruska vojska je u Hersonskoj oblasti uništila dva hangara sa naoružanjem i vojnom tehnikom 122. brigade teritorijalne odbrane ukrajinske vojske;
◾️Ruski lovci su oborili ukrajinski vojni helikopter Mi-8;
◾️Oružane snage Rusije su na Hersonskom pravcu likvidirale više od 20 vojnika i uništile dve ukrajinske haubice „gvozdika“;
◾️PVO sredstva Rusije su za 24 sata oborile deset projektila američkih raketnih sistema „hajmars“ i „oljha“ i uništile sedam ukrajinskih dronova;
◾️Ruska vojska je od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uništila više od 9.000 jedinica specijalne vojne automobilske tehnike ukrajinske vojske.

 

Iznenadna poseta

Poseta ruskog predsednika Vladimira Putina komandnom centru specijalne vojne operacije (SVO) u Rostovu na Donu nije bila planirana, saopštio je pres-sekretar predsednika Dmitrij Peskov.
„Glavni cilj je da bio da se vidi kako funkcioniše komandni centar", rekao je on.

Objavljena vazdušna opasnost u Harkovskoj, Poltavskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine.

 

"Putin ovako prkosi!"

 

Kanada poslala oklopnjake za evakuaciju i remont "leoparda"

Kanada je poslala Kijevu oklopna vozila „Bergepancer 3“, predviđena za evakuaciju i remont tenkova "leopard 2", izjavili su u ukrajinskoj vojsci.

 

 

 

 

 

Šef nemačkog ministarstva pravde otkrio uslov za hapšenje Putina

Predsednik Rusije će biti uhapšen ako poseti Nemačku, citira Di Cajt nemačkog ministra pravde Marka Bušmana.

- Očekujem da će MKS brzo kontaktirati Interpol, kao i države učesnice i zatražiti od njih da ispoštuju zahtev. Tada će Nemačka biti u obavezi da uhapsi predsednika Putina kada uđe na nemačku teritoriju i preda ga MKS-u - rekao je ministar. 

Dodao je da će ispuniti zahtev MKS-a ako „ Putinova noga kroči na nemačku teritoriju“, jer je zemlja pod jurisdikcijom suda.

Pre dva dana pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda izdalo je nalog za hapšenje Putina i ombudsmana za prava deteta Marijom Lvovom-Belovom. Oni su osumnjičeni za umešanost u „nezakonit izvoz dece iz Ukrajine“. Predsednik SAD Džo Bajden nazvao je ovu odluku opravdanom, iako same države ne priznaju nadležnost MKS, kao druge zemlje – Kina, Indija, Izrael. Vašington je više puta optuživao sud za korupciju i uvodio sankcije protiv njegovih zaposlenih.

Kako je naglasio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, samo postavljanje pitanja Putinovog hapšenja je neprihvatljivo – Moskva ne priznaje jurisdikciju MKS i svaku njegovu odluku smatra ništavnom sa stanovišta zakona, prenela je RIA.

Sprečeno prebacivanje u Kupjansk

Oružane snage Rusije sprečile su dva pokušaja ukrajinskih snaga da obave operaciju izviđanja i prebace rezerve u područje Kupjanska, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Putin u komandnom centru specijalne operacije

Nakon posete Marijupolju predsednik Rusije Vladimir Putin je doputovao u Rostov na Donu, u komandni centar specijalne vojne operacije, gde su ga dočekali glavni komandant Valerij Gerasimov i njegov zamenik Sergej Surovikin.

 


 

Putin posetio Donbas

Predsednik Rusije Vladimir Putin boravio je u radnoj poseti Marijupolju. Kako je saopštila pres služba Kremlja, šef države je izvršio inspekciju nekoliko objekata u gradu i razgovarao sa lokalnim stanovništvom.

Putin je doputovao u Marijupolj helikopterom, nakon čega je kolima prošao kroz nekoliko kvartova grada, zaustavljajući se.

Tokom posete, zamenik premijera Rusije Marat Husnulin je detaljno izvestio predsednika o napretku građevinskih radova u gradu i okolini.

"Između ostalog, govorilo se o izgradnji novih stambenih četvrti, društvenih i obrazovnih objekata, stambeno-komunalne infrastrukture, medicinskih ustanova", saopštila je pres služba.

Planirano je da rekonstrukcija centra Mariupolja, gde ima mnogo istorijskih spomenika bude završena do kraja godine, rekao je Husnulin Putinu.

Predsedniku je pokazao i Filharmoniju. „Udobno, lepo“, primetio je Putin.

U kvartu Nevski, predsednik je razgovarao sa stanovnicima grada. Na poziv jedne od porodica, Putin je ušao u njihovu kuću.

"Šef države je takođe izvršio inspekciju morske obale Marijupolja u području jaht kluba, zgradu pozorišta, spomenike", dodala je pres služba. Ovo je prvo putovanje predsednika Ruske Federacije u Donbas.

 

 

 

"Zaporožje prepuno ukrajinske vojske"

Grad Zaporožje je prepun ukrajinske vojske, lokalni stanovnici su zapravo uzeti za taoce, izjavio je za Sputnjik Vladimir Rogov, član glavnog saveta regionalne administracije.

- Danas grad Zaporožje bukvalno vrvi od ukrajinskih militanata i stranih plaćenika. Režim Zelenskog je pretvorio Zaporožje u jedan od najmilitarizovanijih gradova na teritoriji koju su okupirali ukrajinski militanti. Nekoliko desetina civilnih infrastrukturnih objekata koriste se kao vojna postrojenja - rekao je Rogov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dusan

pre 1 godinu

nemacku zgaziti 1 za sva vremena!putina treba zameniti neko ko je radikalniji.

Boca

pre 1 godinu

Kako su rusi juce oborili 10 projektila HIMARS to samo oni znaju ( zvanicna izjava GS vojske RF), zato sto ukrajinci HIMARS-ima nisu gadjala nigde na ratistu, iz prostog razloga sto nema projektila, jos uvek su negde na putu iz Poljske u kamionima.

Žigolo

pre 1 godinu

Gledam i čitam ovo što nemačka bidala izjavljuje i ne verujem svojim očima! Da li je zaista moguće da bi se on usudio da hapsi Putina, predsednika Rusije, najmoćnije nuklearne sile i članice Saveta bezbednosti UN? Taj čovek definitivno nije normalan jer da jeste on bi morao da zna da bi istog momenta nuklearni projektil sravnio sa zemljom i Bundestag i Nemačku. Neke budale očigledno ništa nisu naučile iz prošlosti ...

Kosta

pre 1 godinu

Kako moze neto da propadne sta nije ni bilo, kakva "ofanziva" , to je bilo samo ukrajinsko "izvidjanje borbom" da se opipa ruska odbrana, oni tako traze slabo mesto da bi izvrsili oroboj, a neko" velikipoznavalac" iz novinarskih krugova to naziva ofanzivom....ma ajte molim vas....

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija