• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

22.04.2023

14:50

TOTALNI RAT BERLINA I MOSKVE! Rusija uzvraća istom merom posle informacije o šokantnom potezu Nemaca!

Vesti

TOTALNI RAT BERLINA I MOSKVE! Rusija uzvraća istom merom posle informacije o šokantnom potezu Nemaca!

Podeli vest

Nemačke vlasti su donele odluku o masovnom proterivanju ruskih diplomata, a Moskva je, kao odgovor na to, odlučila da uzvrati istom merom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.


"Nemačke vlasti su donele odluku o novom masovnom proterivanju službenika ruskih diplomatskih predstavništava u Nemačkoj. Snažno osuđujemo postupke Berlina koji nastavlja da demonstrativno uništava celu strukturu rusko-nemačkih odnosa, uključujući i diplomatsku dimenziju“, navodi se u saopštenju posle informacije da Berlin navodno proteruje čak 30 ruskih diplomata.

Kako je precizirano, nemačka strana je, uprkos višestrukim obećanjima da nema nameru da razglašava tu priču javnosti, ipak prekršila obećanja tako što je o svojoj nameri obavestila predstavnike medija koje redovno koristi za „kontrolisano curenje informacija“ i plasiranje dezinformacija.

"Kao reakcija na neprijateljske postupke Berlina, ruska strana je donela odluku o recipročnom proterivanju nemačkih diplomata iz Rusije, kao i da značajno ograniči maksimalni broj zaposlenih u nemačkim diplomatskim predstavništvima u na teritoriji Ruske Federacije. O tome je zvanično obavešten ambasador Nemačke u Rusiji Andreas fon Gajr tokom razgovora u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova 5. aprila 2023. godine“, saopštio je ruski spoljnopolitički resor.

Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke nije potvrdilo izveštaje o navodnom proterivanju 30 ruskih diplomata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 1 godinu

nije Staljin bio lud sto je stoku podelio na dve Nemacke.. cim se sastave nacizam se budi kod njih i po treci put krecu da prave rat protiv Rusije . Braco rusi ovog puta nemojte kamen na kamen da ostavite

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17