• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

05.05.2023

10:06

KLINTON SE TEK SADA SETIO "JEZIVOG RAZGOVORA SA PUTINOM" Pre 12 godina rekao mu je jednu rečenicu o Ukrajini... "TOG DANA SAM SHVATIO!"

EPA

Vesti

KLINTON SE TEK SADA SETIO "JEZIVOG RAZGOVORA SA PUTINOM" Pre 12 godina rekao mu je jednu rečenicu o Ukrajini... "TOG DANA SAM SHVATIO!"

Podeli vest

Bivši američki predsednik Bil Klinton izjavio je da je još 2011. godine znao da je "samo pitanje vremena" kada će ruski predsednik Vladimir Putin napasti Ukrajinu, preneo je Gardijan pisanje Fajnenšl tajmsa (FT).

Novinar FT Džošua Šafin je napisao:

"Bil Klinton je rekao da je shvatio još 2011. godine da je 'samo pitanje vremena' kada će Putin da krene na Ukrajinu, nakon jezivog razgovora koji je imao sa ruskim predsednikom u švajcarskom Davosu".

Šafin navodi da je tokom tog susreta Klinton rekao da je Putin odbio dogovor pod okriljem SAD, sa kojim se složio njegov prethodnik Boris Jeljcin, a to je da se poštuje ukrajinska teritorija, a da se zauzvrat Kijev odrekne nuklearnog arsenala iz sovjetske ere.

Foto: EPA

Boris Jeljcin i Bil Klinton

- Putin mi je 2011. godine rekao, dakle, tri godine pre nego što je osvojio Krim, da se ne slaže sa sporazumom koji sam napravio sa Jeljcinom - rekao je Klinton.

Bivši predsednik SAD kaže da mu je Putin otvoreno rekao da se ne slaže sa dogovorom.

- Rekao mi je: "Ne podržavam to, niti sam vezan dogovorom". Tog dana sam shvatio da je Ukrajina samo pitanje trenutka - istakao je Klinton.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maestro

pre 11 meseci

zaboravio je Klintonovic da kaze i nameru amera da se instaliraju sa svojim bazama u ukrajini svako prica samo sto ga zanima i izvlace se reci iz konteksta

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija