• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index.hrPUTIN

09.05.2023

16:17

PUTIN ŽESTOKIM GOVOROM U MOSKVI RIŠIJU ČAČNUO ŽIVAC! Britanski premijer žustro reagovao

EPA

Vesti

PUTIN ŽESTOKIM GOVOROM U MOSKVI RIŠIJU ČAČNUO ŽIVAC! Britanski premijer žustro reagovao

Podeli vest

Britanski premijer Riši Sunak kritikovao je izjave Vladimira Putina na paradi povodom Dana pobede.

- Postoji samo jedna osoba odgovorna za ilegalnu i ničim izazvanu invaziju na Ukrajinu, a to je Putin. Zločini koji su tamo počinjeni su stravični - rekao je on.

- Patnja koja je nanesena ukrajinskom narodu je strašna. Zato ćemo nastaviti da podržavamo ukrajinski narod. Ja i Ujedinjeno Kraljevstvo ćemo to nastaviti - dodao je on.

Njihov jedini cilj je da vide propast naše zemlje“

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je Zapad da je orkestrirao rat protiv Rusije, rekavši da njegova zemlja želi mirnu budućnost, i zahvalio se herojima „specijalnih vojnih operacija“ u Ukrajini, kako on naziva rusku invaziju na tu zemlju.

Njihov jedini cilj je da vide pad naše zemlje“, rekao je Putin, misleći na Zapad na obeležavanju Dana pobede nad nacističkom Nemačkom 1945. Obraćajući se vojnicima i ruskoj političkoj eliti na Crvenom trgu, Putin je rekao da je „pravi rat je protiv naše otadžbine." Ruski predsednik je optužio zapadne elite da podstiču „nacije jedne na druge, dele društva, izazivaju krvave sukobe”.

„Rusija želi mirnu budućnost“

On je dodao da Rusija želi „mirnu budućnost“ i optužio Zapad da seje „mržnju i rusofobiju“. Budućnost zemlje zavisi od ruskih boraca u Ukrajini, rekao je Putin. "Cela zemlja je ujedinjena u podršci našim herojima. Molimo se za vas", poručio je on vojnicima.

- Ništa trenutno nije važnije od vašeg vojnog zadatka. Od vas zavisi bezbednost zemlje danas, od vas zavisi budućnost naše zemlje i našeg naroda - rekao je on pred vojnicima koji su stajali pred njim, među kojima je bilo oko Njih 500 koji su učestvovali u ruskoj ofanzivi u Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maestro

pre 11 meseci

kako se sve izvlaci iz konteksta ...ok je napao ..... a niko da kaze i zasto je napao licemernost kao i obicno

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija