• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

09.05.2023

09:04 >> 10:19

PUTIN ŽESTOKO NAPAO ZAPAD NA PARADI POBEDE U MOSKVI! Rusija vojnim defileom na Crvenom trgu obeležila 9. maj! (FOTO, VIDEO)

EPA/Printskrin

Vesti

PUTIN ŽESTOKO NAPAO ZAPAD NA PARADI POBEDE U MOSKVI! Rusija vojnim defileom na Crvenom trgu obeležila 9. maj! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

U Moskvi je danas održana vojna parada povodom 78. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu.

 

Parada pobede je završena.

 


 

U paradi učestvuje više više od 10.000 ljudi

U paradi učestvuje više od 10.000 ljudi i 125 komada naoružanja i vojne opreme, prenosi ruski mediji. Prema podacima organizacionog komiteta "Kula Spaskaja", više od 40 vojnih orkestara pruža muzičku pratnju.

Svečani defile vojske.

 

 

 

PUTIN: ONI SU DOVELI ZLO U SVET! Pokrenut je rat protiv naše otadžbine, uništavaju porodicu, vrednosti koje čoveka čine čovekom, sve zbog PLJAČKE!

Foto: EPA

Ruski predsednik Vladimir Putin govori na Paradi pobede u Moskvi

 

Govori predsednik Rusije Vladimir Putin!

 

 

Šojgu završio obilazak vojske

Ministar odbrane, general vojske Sergej Šojgu, završio je obilazak vojske i uputio se ka centralnoj tribini kako bi podneo raport predsedniku Ruske Federacije i vrhovnom komandantu Oružanih snaga Rusije Vladimiru Vladimiroviču Putinu.

 

 

Putin stigao na Crveni trg!

 

 

Sve je spremno za početak parade!

Paradne jedinice zauzele svoje poziciji, sve je spremno za početak parade! Veterani i učesnici specijalne operacije u Ukrajini na tribinama na Crvenom trguVeterani i učesnici specijalne operacije u Ukrajini na tribinama na Crvenom trgu.

 

 

Stigao Medvedev

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev stigao je na Crveni trg.

 

 

Tradicionalno, parada se održava na Crvenom trgu, a svečanom obeležavanju važnog istorijskog datuma prisustvovaće i ruski predsednik Vladimir Putin, kao i lideri Belorusije, Kirgistana, Tadžikistana, Uzbekistana, Jermenije i Kazahstana.

Predsednik Rusije će održati govor pre nego što paradni odredi prošetaju trgom. 

Dan pobede nad fašizmom obeležava se u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je kapitulacijom nacističke Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Prva Parada pobede na Crvenom trgu u Moskvi u čast pobede SSSR-a nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu održana je 24. juna 1945. godine. Nakon toga, do 1995. godine, održavala se 9. maja na Dan pobede i to samo u jubilarnim godinama – 1965, 1985. i 1990. godine. Nakon raspada Sovjetskog Saveza, parade na Dan pobede nisu održane u periodu 1991-1994.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 11 meseci

jel to ruska new age povijest u kojoj su rusi sami obranili rusiju od njemačke bez ičije pomoći?

ana

pre 11 meseci

Srbija se mora izboriti i ostati ujedinjena u ovim strasnim i teskim vremenima.

pax_orion

pre 11 meseci

Koji vojni defile???????? JEDAN tenk i to T-34 jer je sav oklop ostavio u Ukrajini pod udarima Javelina i NLAW bacača :D par oklopnih vozila,transportera par S-300 lansera i dva Jars nuklearna projektila :D To je sve što putin ima :D gdje su Armate,T-90,Termiantori :D sve pokopano po Ukrajini ili beskorisno i nije u funkciji :D sankcije zagrizle debelo :D

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija