• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

09.05.2023

09:36

"ZABORAVILI SU KO JE UNIŠTIO TOTALNO ZLO!" PUTIN SE SA CRVENOG TRGA OBRUŠIO NA "ELITISTIČKI ZAPAD": Pokrenut je rat protiv naše otadžbine, uništavaju porodicu, vrednosti koje čoveka čine čovekom!

epa

Vesti

"ZABORAVILI SU KO JE UNIŠTIO TOTALNO ZLO!" PUTIN SE SA CRVENOG TRGA OBRUŠIO NA "ELITISTIČKI ZAPAD": Pokrenut je rat protiv naše otadžbine, uništavaju porodicu, vrednosti koje čoveka čine čovekom!

Podeli vest

Danas se civilizacija nalazi na odlučujućoj prekretnici protiv naše domovine, poručio je predsednik Rusije na Paradi pobede na Crvenom trgu u Moskvi, nakon što je građanima častitao Dan pobede.

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je stanovnicima Rusije Dan pobede, rekavši da se civilizacija danas ponovo nalazi na prekretnici.

„Danas se civilizacija ponovo nalazi na prekretnici. Protiv naše otadžbine ponovo je pokrenut pravi rat, ali mi smo pružili otpor međunarodnom terorizmu pa ćemo zaštititi i građane Donbasa, osiguraćemo svoju bezbednost“, rekao je ruski lider.

On je dodao da za Rusiju nema neprijateljskih zemalja i naroda „ni na Zapadu ni na Istoku“.
 

Zapad provocira sukobe i prevrate
 

Rusija želi mirnu i stabilnu budućnost, a svaka ideologija superiornosti po svojoj prirodi je odvratna, zločinačka i smrtonosna.
 

- Međutim, zapadne globalističke elite i dalje govore o svojoj ekskluzivnosti, zavađaju ljude i dele društvo, izazivaju krvave sukobe i prevrate, seju mržnju, rusofobiju, agresivni nacionalizam, uništavaju i porodične i tradicionalne vrednosti koje čoveka čine čovekom - rekao je Putin.
 

I sve to rade „kako bi nastavili da diktiraju, da nameću narodima svoju volju, svoja prava, pravila, a u suštini – sistem pljačke i nasilja“.

- Izgleda da su zaboravili do čega su dovele bezumne težnje nacista svetskoj dominaciji, zaboravili su ko je uništio to monstruozno, totalno zlo, ko je ustao u odbranu svoje rodne zemlje i ko nije žalio živote radi oslobođenja naroda Evrope“, poručio je Putin.
Ruski predsednik je upozorio i da niz zemalja želi da uguši bilo koje suverene centre razvoja.
"Njihov cilj je – i tu nema ničeg novog, da se izbore za raspad i uništenje naše zemlje, da ponište rezultate Drugog svetskog rata, da definitivno slome sistem globalne bezbednosti i međunarodnog prava, da uguše bilo koje suverene centre razvoja - 
naveo je Putin.

 

Foto: epa

Vojna parada u Moskvi

On je dodao da je Kijev postao talac državnog udara i moneta za potkusurivanje u rukama Zapada.

- Prekomerne ambicije, oholost i osećaj da im je sve dozvoljeno neizbežno dovode do tragedija. Upravo je to razlog katastrofe koju sada doživljava ukrajinski narod. On je postao talac državnog prevrata i na toj osnovi formiranog zločinačkog režima njegovih zapadnih gazda, postao je moneta za potkusurivanje u realizaciji njihovih surovih koristoljubivih planova - rekao je Putin na Paradi pobede.


Putin je kazao da su bitke koje su odlučujuće za sudbinu zemlje uvek postajale svetinja, te da se Rusija ponosi onima koji danas učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji.

- Verni smo zavetima predaka,ponosimo se učesnicima specijalne vojne operacije, svima koji se bore na prvoj liniji fronta. Danas nema važnijeg posla od vaše borbe, od vas zavisi budućnost naše državnosti i našeg naroda - rekao je Putin i dodao:

- Naši herojski preci su dokazali da nema ničeg jačeg od našeg jedinstva.

Foto: epa

Predsednik Rusije Vladimir Putin na Paradi pobede u Moskvi

Putin je takođe poručio da u svetu nema ničeg jačeg od jedinstva i ljubavi prema domovini, kakva je kod građana Rusije.

- Pozdravljam sve koji se bore za Rusiju na bojnom polju, koji su danas na borbenom položaju. U godinama Velikog otadžbinskog rata naši herojski preci su dokazali da nema ničeg jačeg, moćnijeg i pouzdanijeg od našeg jedinstva. Nema u svetu ničeg jačeg od naše ljubavi prema domovini. Za Rusiju! Za naše slavne Oružane snage! Za Pobedu! - poručio je ruski predsednik.

Vojna parada povodom 78. godišnjice Pobede u Velikom otadžbinskom ratu tradicionalno se održava danas na Crvenom trgu u Moskvi. Paradi prisustvuje i ruski predsednik Vladimir Putin, kao i lideri Belorusije, Kirgistana, Tadžikistana, Uzbekistana, Jermenije i Kazahstana. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ohrid

pre 1 godinu

Aj nadajmo se da cemo dogodine slaviti jos jedan dan nad pobede nad fasizmom al nad ovog novokomponovanog fasizma od strane Putina koji je po svemu nadmasio i Hitlerovog Kakav kuriozitet, zemlja koja sebe smeta sa pobednik nad fasizam sada ispade jos gora od Hitlerove Nemacke

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija