• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

15.05.2023

15:33

SPREMITE SE ZA MASOVNI DOLAZAK RUSKOG REVOLUCIONARNOG ORUŽJA! Zapad u panici, noćna mora nemačkih i američkih tenkova stiže u velikom broju!

Reuters

Vesti

SPREMITE SE ZA MASOVNI DOLAZAK RUSKOG REVOLUCIONARNOG ORUŽJA! Zapad u panici, noćna mora nemačkih i američkih tenkova stiže u velikom broju!

Podeli vest

Rusija je počela da koristi tehnološki revolucionarni tenk „T-14 Armata“ u borbama protiv Oružanih snaga Ukrajine, za čiji masovni dolazak Zapad mora da se pripremi, piše francuski list „Le Figaro“.

- Ako T-14 uđe u igru, nemački i američki tenkovi će morati da se suoče sa nepoznatim. Armata je preteča tehnološke revolucije, i trebalo bi da se pripremimo za njen masovni dolazak - kaže se u članku.

U najnovijem vozilu, posada nije smeštena u kupoli, gde je posebno ranjiva na neprijateljske topove-  „T-14“ daljinski kontrolišu preko ekrana tri člana posade koji sede u oklopnoj kapsuli.

Ta prostorija je izolovana od municije i goriva, i zbog toga struktura može znatno povećati njihove šanse za preživljavanje. Tenk ima top kalibra 125 mm, snažniji od „T-72“ i „T-90“, i mitraljez 12,7 mm. Cev se puni bez automatski, bez ljudske intervencije. Motor od 1500 konjskih snaga zaštićen je protivraketnom rešetkom.

Meteorološki jarbol koji se nalazi na tornju, prenosi podatke balističkom kompjuteru.

„Armata“ je opremljena sistemima aktivne zaštite „Afghanit“ od projektila i protivtenkovskih projektila, lepezastim sistemom čvrstog dejstva, sa dva lansirna uređaja sa po pet ubojnih projektila, i sistemom protiv dejstva mekom silom.

- Ovaj tenk će biti probojna snaga. Posebno zato što mora da radi u sprezi sa drugim vozilima, uključujući borbena vozila pešadije, kao deo univerzalne borbene platforme -  sumirali su autori članka.

U aprilu je pouzdan izvor rekao za RIA Novosti, da su Oružane snage Rusije počele da koriste tenkove T-14 Armata u zoni „specijalne vojne operacije“. Izvor ruskog lista je takođe izjavio da su tenkovi dobili dodatnu bočnu zaštitu od protivoklopnih sistema.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

Koja Armata????? Armata nije prošla testove u siriji. Armata se ne može braniti od Javelin,TOW i NLAW raketa jer Armata nema obranu gornje sfere. samo ono što joj dolazi sa strana u teoriji može oboriti što nije bio slučaj u siriji :D i da,sva NATO tenkovska municija je sad samo u top attack verziji znači smrt za Armatu

pax_orion

pre 1 godinu

Koliko je po vama već Zapad puta bio u panici ja mislio cijeli kolektivni Zapad napustio planetu već od straha :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Gagi

pre 1 godinu

Hm, šta nisu tako i Hitler i Sadam zazivali revolucioarno oružje pa...znamo kako su prošli...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31