• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

23.05.2023

16:00

TAJNI PLAN NATO ZA RUSIJU IMA TRI CILJA, IZ KINE PUTINU STIŽE DO DETALJA RAZRAĐENA AGENDA KOJU JE  SMISLILA ALIJANSA! Nije naivno!

Vesti

TAJNI PLAN NATO ZA RUSIJU IMA TRI CILJA, IZ KINE PUTINU STIŽE DO DETALJA RAZRAĐENA AGENDA KOJU JE SMISLILA ALIJANSA! Nije naivno!

Podeli vest

Sun Džuangdži, potpredsednik Saveta za stratešku saradnju Kine i Rusije smatra da je NATO namerno skinuo tajnost sa izveštaja, koji je navodno slučajno dospeo do "Newsweek", kako bi ostvario tri strateška cilja!

Podsetimo, Američko izdanje "Newsweek" je pre izvesnog vremena objavilo tajne „NATO" dokumente, koji se odnose na konfrontaciju sa Rusijom. Prema objavljenim informacijama, Severnoatlantska alijansa je formulisala planove za mogući oružani sukob sa Moskvom.

Izveštaj govori o odgovoru na mogući ruski napad i poboljšanoj logistici za članice „NATO-a". Kako se navodi, plan će biti odobren na samitu NATO u Viljnusu u julu 2023., i da će biti sproveden u narednim godinama. Istovremeno, u izveštaju se napominje da rukovodstvo Severnoatlantske alijanse i dalje sumnja da li je spremno za sukob sa Rusijom.

Ovu informaciju prokomentarisao je Sun Džuangdži, potpredsednik Saveta za stratešku saradnju Kine i Rusije, i direktor Instituta Rusije, istočne Evrope i centralne Azije, Kineske akademije društvenih nauka. Negovo mišljenje prenose kineska izdanja.

On smatra, da je „NATO" namerno skinuo tajnost sa izveštaja, koji je navodno slučajno dospeo do urednika "Newsweek". U stvari, prema rečima kineskog stručnjaka, "Alijansa" može da ostvari tri cilja tako što će svoje planove objaviti.

- Prvo, NATO želi da pojača pritisak na Rusiju - smatra Sun Džuangdži.

On objašnjava da Alijansa, da bi zadržala svoj uticaj kao najveća vojna grupa na svetu, mora da nastavi da vrši pritisak na Moskvu i da je posmatra kao svog najvećeg protivnika. Objavljeni dokumenti o tome ne ostavljaju iluzije, oni treba da jasno stave do znanja celom svetu - NATO neće stati u pokušajima da porazi Rusku Federaciju.

- Drugo, otkrivanje važnih dokumenata može biti deo rata javnog mnjenja - deli svoje mišljenje kineski stručnjak.

Odnosno, tajni dokumenti do kojih su novinari navodno slučajno došli, zapravo se koriste da potkopaju poverenje drugih zemalja u Moskvu, a takođe i da služe kao vrsta odvraćanja kako same Rusije tako i njenih saveznika.

Foto: AP Photo

Rusija i Putin spremno čekaju akcije NATO i Amerike, ali za svet je za taj sukob fatalan

- Treće, ovaj metod se može koristiti za demonstriranje podrške NATO Ukrajini - nastavlja Sun Džuangži.

Razotkrivajući svetu tajne planove za konfrontaciju sa Ruskom Federacijom, NATO time verovatno pokušava da Ukrajini da više poverenja. To će pomoći Alijansi da nastavi ukrajinsku krizu u skladu sa svojim interesima.

Stoga se, kako primećuje kineski politički ekspert, objavljivanje tajnih dokumenata, sasvim moguće, ne može nazvati slučajnim. To je mogao biti smišljen potez NATO da postigne svoje ciljeve.

Međutim, kako je naglašava Sun Džuangži, u kontekstu tekuće krize u Ukrajini, stalni vojni pritisak NATO na Rusiju, samo će pogoršati probleme i dodatno pogoršati bezbednosnu situaciju u Evropi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija