• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

03.06.2023

21:10

(VIDEO) KLJUČA NA BALTIKU! NATO DOVUKAO 6.000 VOJNIKA, 50 BRODOVA I 45 AVIONA - počeli manevri BALTOPS! Moskva će brutalno odgovoriti!

Vesti

(VIDEO) KLJUČA NA BALTIKU! NATO DOVUKAO 6.000 VOJNIKA, 50 BRODOVA I 45 AVIONA - počeli manevri BALTOPS! Moskva će brutalno odgovoriti!

Podeli vest

U Baltičkom moru počele su velike zajedničke vežbe BALTOPS (Baltičke operacije) članica NATO, koje će trajati dve nedelje, od 3. do 17. juna, a u njima će učestvovati oko 6.000 vojnika iz 20 zemalja. Moskva, naravno, neće samo nemo posmatrati vežbe NATO! Ruska baltička flota priprema brojne velike vojne manevre!


Američka ratna mornarice istakla je se da se vežbe odvijaju pod rukovodstvom komandanta Šeste flote Ratne mornarice SAD. 

Njihov cilj je povećanje interoperabilnosti i koordinacije savezničkih snaga, a plan je da uvežbaju sve aspekte izvođenja borbenih dejstava na moru, preneo je sajt "prm.ua".

Osim 6.000 vojnika, učestvovaće i 50 brodova i oko 45 aviona i helikoptera.

BALTOPS je najveća multinacionalna vežba u Baltičkom moru, koja je počela da se održava 1972. godine.

Evo kako je to izgledalo 2022. godine!

Moskva, naravno, neće samo nemo posmatrati vežbe NATO! Ruska baltička flota priprema brojne velike vojne vežbe, objavila je njezina medijska služba, prenosi novinska agencija Interfax.

Baltička flota se nalazi u ruskoj eksklavi Kalinjingrad. U ruskim oružanim snagama od 1. decembra počinju novi godišnji programi.

Od 2016. godine Baltička flota uključuje veće vojne snage nakon formiranja 11. armijskog korpusa. Tek nedavno se saznalo da je ovaj korpus dodatno ojačan motorizovanom divizijom.

Ruska vojska je opravdala jačanje visokog nivoa aktivnosti NATO-a na zapadnim granicama Rusije.

Kalinjingrad je okružen zemljama EU Poljskom i Litvanijom i udaljen je više od 1.000 kilometara vazdušne linije od Moskve, ali samo oko 500 kilometara od Berlina.





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gazda Jezda

pre 10 meseci

Mogu ruske vježbe samo na rjeci Nevi, jer Baltik drže NATO zemlje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17