• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

14.06.2023

06:15

BERLUSKONIJEVA DEVOJKA NEĆE DOBITI NI CENTA! Podela bogatstva preminulog italijanskog političara i biznismena...

Informer DN/Mediji/Printskrin

Vesti

BERLUSKONIJEVA DEVOJKA NEĆE DOBITI NI CENTA! Podela bogatstva preminulog italijanskog političara i biznismena...

Podeli vest

Devojka preminulog italijanskog političara i biznismena Silvija Berluskonija Marta Fašina (33) neće dobiti ni cent od njegovog bogatstva, procenjenog na 6,8 milijardi dolara.

Osim ako Berluskoni nije ostavio testament u kojem piše drugačije, njegovu imovinu, uključujući kompaniju "Fininvest" i medijsku kuću "Medijaset", podeliće njegovo petoro dece - Marina (56), Pjer Silvio (53), Barbara (38), Eleonora (37) i Luiđi (34), koja nisu baš naklonjena Fašini.

Ko bajagi svadba

Bivši italijanski premijer je, naime, počeo da se zabavlja sa 53 godine mlađom devojkom početkom 2020, dok je još bio u vezi sa Frančeskom Paskale. Kad su mediji objavili fotografije na kojima se vidi da Berluskoni i Fašina, tadašnja poslanica njegove stranke Forca Italija, imaju romansu, on je posle 12 godina veze ostavio Paskaleovu. Od tada se mlada Fašina nije razdvajala od vremešnog Berluskonija. Bila je uz njega i tokom bolesti, do samog kraja.

Ipak, nije mu postala zakonita supruga. Njegova deca - Marina i Pjer Silvio iz prvog braka sa Karlom Elvirom Lucijom del'Olio i Barbara, Eleonora i Luiđi iz drugog braka sa Veronikom Lario - pobunila su se protiv očevog venčanja. Glasine koje su kružile upućuju na to da su deca digla pobunu upravo zbog nasledstva. Zbog toga je Berluskoni prošle godine priredio simbolično venčanje, koje je izgledalo baš kao pravo, osim što brak nije zaključen. Fašina je nosila venčanicu, on svečano odelo, bile su prisutne stotine zvanica, sve kao na pravom venčanju, koje ga je koštalo oko 400.000 evra. Međutim, Fašina mu nije postala zvanična supruga, a nije mu rodila ni dete, tako da bi mogla da ostane bez ijednog Berluskonijevog centa ukoliko on testamentom nije uredio drugačije.

Foto: Informer DN/Mediji/Printskrin

Silvio Berluskoni i Marta Fašina

Tako bi cela njegova imovina mogla da ostane deci, koja, prema italijanskom zakonu, ionako imaju pravo na dve trećine očeve imovine, u ovom slučaju na 4,5 milijardi dolara. Preostala trećina od 2,3 milijarde zakonski bi trebalo da bude podeljena po želji pokojnika. Ukoliko Berluskoni nije imao nikakve želje, deca će dobiti i tu preostalu trećinu.

Podela 61 odsto akcija

Berluskoni nikada nije javno objavio ko bi trebalo da ga nasledi u poslovnom carstvu nakon njegove smrti, ali će to najverovatnije biti njegova najstarija ćerka Marina. Ona je predsednica "Fininvesta", kompanije kojoj pripadaju sva druga Berluskonijeva preduzeća i poslovi. Njen rođeni brat Pjer Silvio vodi porodičnu TV kuću "Medijaset", dok troje Berluskonijeve dece iz drugog braka nisu uključeni u biznis. Barbara je do 2017. vodila fudbalski klub Milan, ali od tada nema nikakve veze sa očevim poslovima. 

Odali počast bivšem premijeru

Pristalice bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija okupile su se juče ujutru ispred njegove vile u blizini Milana da bi mu odale počast.
Uprkos Berluskonijevom sve slabijem zdravlju, njegova smrt je bila šok za pristalice koje su ispred njegove vile ostavljale cveće, fudbalske šalove, političke zastave i transparente sa natpisom "Zbogom, predsedniče". Samo članovi porodice i bliski prijatelji primani su juče na privatno bdenje u Berluskonijevoj vili.

Eleonora živi u Londonu, a umesto očevog prezimena koristi prezime Bartolini. Najmlađe dete Luiđi predstavlja sebe i svoje dve rođene sestre u "Fininvestu" kao član borda direktora, ali nije mnogo uključen u poslovanje firme. On se bavi investiranjem u startap biznise.

Foto: Informer DN/Mediji/Printskrin

Marina i Pjer Silvio, koji rade u Berluskonijevoj imperiji, imaju po osam odsto akcija "Fininvesta", dok Barbara, Eleonora i Luiđi dele 21,4 procenta. Sada je pitanje ko će dobiti 61 odsto Berluskonijevih akcija i kontrolu nad celom porodičnom imperijom. Prema navodima izvora bliskih porodici Berluskoni, očekuje se da Marina ostane na čelu firme i da dobije najveći deo akcija. Njeni braća i sestre, kako izvori kažu, verovatno će biti zadovoljni time jer među njima "jedino Marina zna kako svima da im donese pare".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Krivi

pre 10 meseci

Šta je Vučko? Maca pojela jezik...Šiptari progone Srbe, hapse, spremaju se za rat...a ti pišeš nebuloze o Berluskonijevoj kurveštini. Sram te bilo. Truješ i zavađaš srpski narod.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija