• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

15.06.2023

07:30

(VIDEO) PUTIN: ZA 10 DANA UNIŠTENO 160 UKRAJINSKIH TENKOVA I 360 OKLOPNIH VOZILA, ubijeno i ranjeno 7.500 vojnika! Toliko o kontraofanzivi Kijeva!

AP/Printskrin video

Vesti

(VIDEO) PUTIN: ZA 10 DANA UNIŠTENO 160 UKRAJINSKIH TENKOVA I 360 OKLOPNIH VOZILA, ubijeno i ranjeno 7.500 vojnika! Toliko o kontraofanzivi Kijeva!

Podeli vest

Velika ukrajinska kontraofanziva počela je katastrofalno, ocenio je ruski predsednik Vladimir Putin. On je kazao da za deset dana Kijev nije uspeo da ostvari nijedan veći uspeh na frontu, te je izneo podatak da je ruska vojska dosad uništila čak 160 tenkova i 360 oklopnih vozila!

To je, naveo je on, skoro trećina ukupne vojne opreme koju je Zapad poslao Ukrajini. Osim toga, rusko ministarstvo odbrane procenjuje da je dosad više od 7.500 ukrajinskih vojnika ubijeno i ranjeno.

Napadi iz četiri pravca

Putin je izjavio da su ruske pozicije napadnute iz četiri glavna pravca, te da su ukrajinski rezervisti, uključujući i one naoružane zapadnom vojnom opremom, takođe ušli u borbe.

- Međutim, njihova ofanziva je dovela do ogromnih gubitaka i u ljudstvu i opremi. Ukrajina je izgubila najmanje 160 tenkova i 360 oklopnih vozila, kao i ostalu vojnu tehniku. Ruske trupe su tako uništile oko 30 odsto ukupne vojne opreme, koju je Zapad poslao Kijevu - istakao je Putin.

On je dodao da, takođe, postoje ukrajinski gubici koji trenutno ne mogu da se vide.

- To su gubici nastali visokopreciznim udarima projektila dugog dometa. Stoga su ukrajinski gubici verovatno veći od ovih brojki koje sada imamo - objasnio je Putin.

Kad je reč o ljudskim žrtvama, šef Kremlja kaže da su ruski gubici deset puta manji od ukrajinskih.

Veliki broj žrtava

Da su kijevske trupe pretrpele velike gubitke u ljudstvu, govore i podaci ruskog ministarstva odbrane. Kako je saopšteno, od 4. juna, kad je započela kontraofanziva, ubijeno je i ranjeno više od 7.500 ukrajinskih boraca.

- Samo u poslednja 24 sata Ukrajina je u južnom delu Donjecka i Zaporoškoj oblasti izgubila više od 800 vojnika, 20 tenkova, 15 oklopnih vozila, četiri oklopna transportera i drugu vojnu opremu - navedeno je u jučerašnjem saopštenju ruskog ministarstva.

Lukašenko: Imamo nuklearke jače
od onih koje su bačene na Japan!

Foto: AP/Photo

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je juče da je Belorusija počela da preuzima isporuku ruskog taktičkog nuklearnog oružja. Tu je, kako je naveo, između ostalog, i tri puta moćnije oružje od atomskih bombi, koje su SAD bacile na Hirošimu i Nagasaki 1945. godine.
- Imamo projektile i bombe koje smo dobili od Rusije - rekao je Lukašenko za rusku televiziju Rusija 1.
On je na pitanje novinarke da precizira da li je Belorusija već dobila sve taktičko nuklearno oružje iz Rusije odgovorio:
"Ne sve. Kad ga dobijemo, pozvaću te da dođeš bez kamere. Čim sve bude isporučeno, biće raspoređeno po Belorusiji."




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija