• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

17.06.2023

16:49

KIJEV I ZAPAD SU PROVALJENI! PRAVI CILJ  KONTRAOFANZIVE NIJE VRAĆANJE TERITORIJA KOJE JE UZELA RUSIJA! Stvar je mnogo opasnija!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

KIJEV I ZAPAD SU PROVALJENI! PRAVI CILJ KONTRAOFANZIVE NIJE VRAĆANJE TERITORIJA KOJE JE UZELA RUSIJA! Stvar je mnogo opasnija!

Podeli vest

Cilj ukrajinske kontraofanzive jeste težnja da se postignu pregovori s Rusijom pod uslovima SAD, izjavio je šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

- Glavno što žele da postignu kontraofanzivom jeste da formiraju povoljnije uslove za pregovore s Rusjom, kako bi se oni vodili pod uslovima SAD. Reč je upravo o tome, a ne o nekakvom oslobođenju Krima ili Donbasa, oni objektivno nemaju snagu za to - rekao je Konstantinov za Sputnjik.

Ukrajinska ofanziva u južnodonjeckom, orehovskom i vasiljevskom pravcu Zaporoškog fronta, kao i u pravcu Artjomovska, počela je 4. juna, a glavni udar Oružanih snaga Ukrajine usredsređen je na Zaporoški front.

Kijev ni na jednom delu fronta nije uspeo da dostigne postavljene zadatke, konstatovao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Ruski politikolog Ivan Mezjuho smatra da se SAD i Zapad spremaju da zartvore ukrajinsku priču!

- Nije bez razloga, to što su zapadni mediji ođednom počeli da izveštavaju, o mogućoj umešanosti kijevskog režima u sabotažu gasovoda „Severni tok". Reč je o specijalnoj informativnoj kampanji, koju Zapad sprovodi zbog nedavnih događaja na međunarodnoj areni - ističe ruski politikolog Ivan Mezjuho.

U intervjuu za novinsku publikaciju Žurnalistkaja pravda, on je analizirao materijal publikacije „Politico", a takođe je ukazao na faktore koji ukazuju na skoro zatvaranje ukrajinskog projekta.

Ivan Mezjuho nije isključio, da su SAD namerno pokrenule informativnu kampanju velikih razmera da bi diskreditovale režim u Kijevu. On je napomenuo da Ukrajina nema tehnologiju i sredstva za izvođenje ovakvih diverzantskih operacija.

Međutim, Zapad je počeo otvoreno da optužuje Kijev za ovu provokaciju, kako bi u bliskoj budućnosti zaustavio vojnu i finansijsku podršku Ukrajini.

- Danas, kada je poraz Ukrajine neizbežan, Zapad će za sve okriviti Ukrajinu, i odgovornost za sopstvene terorističke akte prebaciti na Zalužnog. Danas SAD pokušavaju da nas zavaraju. Mislim da Zapad razvija ovu temu sa „Severnim tokovima" radi toga, i prebacuje odgovornost na Ukrajinu kako bi se ovaj slučaj zatvorio - objasnio je politikolog.

Mezjuho je izrazio uverenje, da je aktiviranje zapadnih medija glavni znak skorog zatvaranja ukrajinskog projekta.

Zapad je odlučio da se otarasi „ukrajinskog programa", pošto je počeo da izmiče kontroli. Ne može se isključiti, da će u bliskoj budućnosti SAD potpuno odustati od podrške ukrajinskoj krizi, fokusirajući svoju pažnju na konfrontaciju sa Kinom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija