• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.06.2023

16:59

PRVO OBRAĆANJE VOZAČA MERCEDESA KOJI JE POKUPIO LJUDE NA AUTOSKUPU! Doveden u pratnji policije, u tužilaštvu izustio samo jedno

Informer

Vesti

PRVO OBRAĆANJE VOZAČA MERCEDESA KOJI JE POKUPIO LJUDE NA AUTOSKUPU! Doveden u pratnji policije, u tužilaštvu izustio samo jedno

Podeli vest

Nakon dve noći provedene pod nadzorom policije, 23-godišnji Jan Erlich, doveden je danas u pratnji policije, vezan lisicama, u prostorije tužilaštva u Novom Zagrebu.

- Žao mi je. Loše se osećam zbog svega i nisam spreman da iznesem odbranu - rekao je, prenosi Jutarnji list.

Povod dolaska u državno tužilaštvo je stravična nesreća koju je vlastitom nepažnjom, nepromišljenošću te neiskustvom počinio na parkiralištu tržnog centra Supernova u novozagrebačkom Buzinu u petak oko 22 sata.

Pritom su tri osobe teško povređene a dve lakše, a Erlich je, prvo kao ukopan, odmah nakon naleta sedeo nekoliko minuta za volanom skupocenog Mercedesa te gledao u otvoreni airbag i desetak osoba kako pomažu unesrećenima da bi potom, nakon što je njegov suvozač pobegao iz vozila odmah nakon udesa, nervozno kružio oko auta, držao se za glavu i s nevericom posmatrao totalni dar-mar koji je napravio.

I upravo taj horor snimile su osobe koje su se tu večer, kako se može videti na mnogobrojnim snimcima koje su preplavile internet, poređale se i posmatrale turiranje "posebnih" vozila i njihove performanse. U svega 15-ak sekundi jeze, kako se može videti, Mercedes GT AMG je pešake obarao kao čunjeve i potom se zabio u drugi auto.

Istražitelji ga terete da je u 21.55 sati, kao mladi vozač vozio Mercedes GT AMG središnjim delom istočne trake prilaznog dela Holjevčeve avenije te je skrenuo desno s puta kružnog toka i došao do prilaznog parkirališta nasuprot Batak grilla. Pritom je postupio suprotno odredbama čl. 51. i 52. Zakona o sigurnosti saobraćaja na ulicama jer brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ulice, u ovom slučaju raskršća prilaznih ulaza parkirališta, a nije je prilagodio niti gustoći saobraćaja, odnosno mnoštvu pešaka i vozila.

Nego je, tereti se, naglo povećao brzinu kretanja postižući gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora pa je došlo do proklizavanja zadnjih pogonskih točkova, a zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom. Auto se zaneo preko trake za suprotni smer kretanja gde je sleteo s puta na pešački prelaz i pomeo pešake Vedrana K. (35), Mateja G.(21) i Mateju K.(32) koji su stajali.

Zatim je moćna mašina udarila prednjim delom i u kantu za smeće, a potom i u saobraćajni znak nakon čega je finalno moćni Mercedes udario u bočni deo BMW-a kojeg je vozio 21-godišnji Ivan M. i koji je u društvu 22-godišnje saputnice, u tome trenutku bio zaustavljen ispred raskršća. Usled tog naleta oštećeno je još jedno vozilo.

Vedran K. najteže je prošao zadobivši traumatsku ozljedu mozga s nekoliko fraktura kosti lobanje i životno je ugrožen. Matej G. je također prošao s teškim povredama poput preloma podlaktice i napuknuća lobanje.

Dok se još uvek svima sležu utisci od viđenih prizora i dok se povređeni oporavljaju od zadobijenih povreda, a o psihičkima koje će tek uslediti možemo samo nagađati, Erlichu u prilog ne idu mnogobrojni snimci s mesta tragedije koje su dostupne organima vlasti.

Prošao je alkotest, još se uvek čekaju rezultati analize krvi i urina jer je novozagrebačko tužilaštvo odmah naložilo sprovođenje toksikološkog veštačenja te su preduzete i druge dokazne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti nesreće.

A s obzirom da je svima upala u oko činjenica da neko tako mlad poseduje takav auto (i skup i snažnog motora od preko 500 konjskih snaga), nezvanično se saznaje da novac za kupovinu auta potiče od prodaje jednog zemljišta. I ne samo toga. Navodno je od prodaje zemljišta kupio s prijateljem u talonu tri auta s ciljem da ih provozaju malo i potom preprodaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sicas

pre 10 meseci

Jako mi je žao nastradalih ljudi. Mislim da znam razlog udesa. Prvo je brzo vozio JURILICU ali mu nažalost zaustavnica otkazala.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija