• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

21.06.2023

22:30

KIJEV PROTIV RUSA KORISTI SRPSKU TAKTIKU PROTIV NATO! Očajnički potez da se spasu preostali Leopardi, Bredliji, Čelindžeri... HOĆE LI RUSI NASESTI?!

AP/Printskrin video

Vesti

KIJEV PROTIV RUSA KORISTI SRPSKU TAKTIKU PROTIV NATO! Očajnički potez da se spasu preostali Leopardi, Bredliji, Čelindžeri... HOĆE LI RUSI NASESTI?!

Podeli vest

Ukrajinski borci počeli su da prave drvene tenkove, koje će koristiti kao mamce za rusku municiju „Lancet". Podsetimo, Vojska Jugoslavije nebrojeno puta namagarčila je NATO, koji je nemilice gađao drvene makete koje su pravljene kako bi zbunili pilote i špijune Alijanse! Da li će i Rusi nasesti, ostaje da se vidi!

Tako Oružane snage Ukrajine pokušavaju da spasu ostatke NATO oklopnih vozila od uništenja. O tome piše „EurAsian Times".

Kako navodi indijsko izdanje, tokom neuspešnog pokušaja da probiju rusku odbranu, ukrajinski militanti su pretrpeli značajne gubitke u oklopnim vozilima. Ruske trupe uspele su da unište desetine NATO vozila, uključujući i nemački „Leopard-2". Poseban doprinos tome dala je ruska lutajuća municija „Lancet".

Trenutna situacija naterala je ukrajinske oružane snage da pribegnu triku- ukrajinski militanti su počeli da prave drvene tenkove nalik nemačkim „Leopard-2", kako bi sačuvali svoja još netaknuta oklopna vozila. Ta struktura se koristi kao mamac za Lancete, kaže se u članku.

Ipak, ruske trupe nastavljaju da uništavaju NATO opremu Oružanih snaga Ukrajine, smanjujući sposobnost ukrajinskih militanata da probiju odbranu Ruske Federacije. Publikacija naglašava, da su ruske trupe čak uspele da onesposobe polovinu protivminskih vozila „Leopard-2R" koja su Ukrajini isporučena iz Finske.

- Leopard-2R imaju posebnu ulogu na bojnom polju, jer moraju da vode druge tenkove i borbena vozila pešadije kroz minska polja... Ova vozila imaju poboljšani oklop i smatraju se najboljim vozilima za čišćenje mina na svetu - navodi indijsko izdanje.

Međutim, uprkos činjenici da su Leopard-2R „najbolji na svetu", ruske trupe su uspele da ih zaustave, piše „EurAsian Times". Kao rezultat toga, kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine je osujećena, a sposobnosti ukrajinskih militanata su smanjene.

- Pokušaj probijanja odbrane Rusije, postao je jedan od najskupljih manevara Oružanih snaga Ukrajine u ovom sukobu - piše publikacija.

Podsetimo, Vojska Jugoslavije nebrojeno puta namagarčila je NATO, koji je nemilice gađao drvene makete koje su pravljene kako bi zbunili pilote i špijune Alijanse!  

Tako su noćima ulicama Beograda vožene makete ruskog PVO sistema S-300. Lažni raketni lanseri bili su napravljeni od starih bačvi i montirani na teške tegljače za tenkove. Ta parada bila je organizovana za njih.

Napravljene su makete Migiova 29, tenkova, PVO sistema, a kada je potpisan Kumanovski sporazum izbrojano je da je NATO na 785 verno izrađenih lažnjaka ispalio oko 24.000 vođenih projektila, što ih je po tadašnjim cenama koštalo oko 600 miliona maraka.

Da sve bude još smešnije, NATO je promašio mete u oko 95 odsto udara, od čega je na gađanje lažnih položaja upotrebio oko 70 odsto efektiva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 11 meseci

GLUPI UKRAINCI ,NIT SU RUSI GLUPA STOKA ZAPADNA NIT SU UKRAINCI PAMETNI KO SRBI . TAKO DA GOSPODO TO VAM NE PROLAZI PROTIV RUSA

Bojan

pre 11 meseci

Moramo biti iskreni. Nije to Srpska taktika (ja bi voleo da jeste), ali to se koristilo u 2 sv. ratu. Postoje i snimci. Ja bi voleo da je to nase, ali ne treba buduce generacije obmanjivati, treba reci istinu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31