• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RT.com

22.06.2023

14:24

RUSIJA IMA VAŽNU PORUKU ZA AMERIKU Sjedinjene države treba da plate ceh za ratna razaranja u Ukrajini!

AP/Photo

Vesti

RUSIJA IMA VAŽNU PORUKU ZA AMERIKU Sjedinjene države treba da plate ceh za ratna razaranja u Ukrajini!

Podeli vest

Vašington je raspirivao vatru sukoba dok je iz korena ubijao sve mirovne inicijative, rekao je Anatolij Antonov.

Sukob u Ukrajini su podstakle Sjedinjene države i druge zapadne zemlje, iz kojih razloga je na Vašingtonu je da plati obnovu razorene države, izjavio je u sredu ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

Antonov je zamoljen da prokomentariše izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je, govoreći na konferenciji o obnovi Ukrajine u Londonu, tvrdio da će „Rusija na kraju snositi cenu“ obnove zemlje.

Ruski diplomata se suprotstavio Blinkenovom komentaru, rekavši da je sukob između Moskve i Kijeva rezultat višegodišnjih namernih napora Sjedinjenih Država da stvore žarište tenzija na našim granicama, da pretvore Ukrajinu u 'anti-Rusiju'. koji je uključivao državni udar koji je podržavao Zapad u ukrajinskoj prestonici 2014.

Antonov je tvrdio da su SAD aktivno raspirivale neprijateljstva napumpavajući Kijev oružjem, istovremeno ukidajući bilo kakve mirovne inicijative u korenu.

- To znači da je administracija u potpunosti odgovorna za ono što se dešava u Ukrajini. Zato je na Sjedinjenim Državama da obnove zemlju - rekao je on.

On je dalje naveo da, iako je moguće obnoviti kuće uništene američkim oružjem, biće mnogo teže izbrisati humanitarne posledice sukoba.

- Kako će… Vašington oceniti živote nevinih ljudi? Kako će se SAD obračunati sa Ukrajincima koje teraju u bezobzirne frontalne napade u današnjoj takozvanoj kontraofanzivi - upitao je poslanik.

Dok su zapadne zemlje obećale milijarde dolara pomoći u rekonstrukciji Ukrajini, neki od onih koji podržavaju Kijev takođe su pozvali na zaplenu ruske imovine koja je bila zamrznuta nakon početka ukrajinskog sukoba, kako bi se iskoristila za obnovu.

Iako su pravne prepreke do sada sprečavale da se to dogodi, sekretar za štampu Kremlja Dmitrij Peskov opisao je inicijativu kao „čisti banditizam“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija