• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2023

12:01

ZVANIČNO OKONČANA POBUNA VAGNERA! Oglasio se FSB, obustavlja krivični postupak protiv Prigožinovih plaćenika, a evo šta će oni morati da urade!

Reuters

Vesti

ZVANIČNO OKONČANA POBUNA VAGNERA! Oglasio se FSB, obustavlja krivični postupak protiv Prigožinovih plaćenika, a evo šta će oni morati da urade!

Podeli vest

Istražno odeljenje Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije obustavilo je krivični postupak povodom oružane pobune paravojne grupe "Vagner" pošto je utvrđeno da su njeni učesnici 24. juna obustavili radnje direktno usmerene na izvršenje krivičnog dela, saopštio je pres centar specijalnih službi, prenele su RIA Novosti

Vagner će takođe predati svoju tešku vojnu opremu aktivnim jedinicama ruske vojske, saopštilo je u utorak Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi ruska novinaska agencija.

- U toku su pripreme za prebacivanje teške vojne opreme "Vagnera" aktivnim jedinicama ruskih oružanih snaga - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Uprava FSB pokrenula je postupak protiv šefa "Vagnera" Jevgenija Prigožina zbog organizovanja oružane pobune 23. juna nakon što su snage "Vagnera" zauzele sedište Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu.

Prigožin je pobunu obrazložio tvrdnjom da je ruska vojska navodno izvršila raketne i bombaške napade na pozadinske kampove "Vagnera". Prigožinovu izjavu su demantovali rusko ministarstvo odbrane i FSB.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je, po odobrenju ruskog predsednika Vladimira Putina, pregovarao u subotu sa Prigožinom, kada je postignut dogovor da se zaustavi napredovanje "Vagnera" i situacija deeskalira.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je objasnio da će Prigožin moći da ode u Belorusiju, a da će krivični postupak biti obustavljen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija