• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

28.06.2023

18:39

Bajden, Karter, Bušovi, Klinton i Obama potomci robovlasnika - pametnom jasno!

Pritskrin/Video

Vesti

Bajden, Karter, Bušovi, Klinton i Obama potomci robovlasnika - pametnom jasno!

Podeli vest

Predsednik SAD Džozef Bajden i svi živi bivši američki predsednici, osim Donalda Trampa, direktni su potomci robovlasnika, zaključak je istraživanja agencije Rojters.

Kako navodi britanska agencija, preci Džimija Kartera, Džordža Buša, Bila Klintona i Baraka Obame su posedovali robove.

Napominje se i da najmanje 100 članova aktuelnog saziva Kongresa ima pretke koji su držali crnce kao robove, a među njima je 28 odsto republikanaca i osam odsto demokrata.

Među guvernerima 11 od 50 njih ima pretke robovlasnike, a u Vrhovnom sudu SAD takvih je dvoje, navodi Rojters.

Agencija dodaje da je prilikom istraživanja američke političke elite pronašla imena više od 700 ljudi koji su porobljeni od strane predaka aktuelnih lidera.

Oko 23 odsto ispitanika je u anketi koju su sproveli Rojters i Ipsos reklo da možda ne bi glasali za kandidata čiji su preci bili robovi.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija