• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informe.rs/dailymail

01.07.2023

16:25

"Staviću ti metak u glavu"! Suvozač ubijenog tinejdžera u Francuskoj ispričao šta je prethodilo ubistvu: Objavio snimak na društvenim mrežama (VIDEO)

printskrin

Vesti

"Staviću ti metak u glavu"! Suvozač ubijenog tinejdžera u Francuskoj ispričao šta je prethodilo ubistvu: Objavio snimak na društvenim mrežama (VIDEO)

Podeli vest

Mladić koji je bio u automobilu sa 17-godišnjakom kojeg je policija ubila u Francuskoj ranije ove nedelje, tvrdi da su policajci pretili tinejdžeru pre nego što je ubijen.

Suvozač u automobilu sa Nahelom Merzukom čija je smrt izazvala proteste i nerede usred dugotrajnih pritužbi na policijsko nasilje i rasizam - objavio je video na društvenim mrežama u kojem kaže da je policajac rekao 17-godišnjaku: 'Staviću ti metak u glavu' nekoliko trenutaka pre nego što je ubijen.

Nahelova smrt, snimljena na video snimku, ponovo je izazvala dugogodišnje pritužbe siromašnih i rasno mešovitih zajednica na policijsko nasilje i rasizam. Makron je negirao da postoji sistemski rasizam unutar francuskih agencija za sprovođenje zakona.

Putnik koji je bio sa Nahelom u automobilu u vreme pucnjave podelio je video sa svojim komentarima i rekao da se javio da podeli svoju priču jer je želeo da 'utvrdi istinu'.

Mladić je na društvenim mrežama objavio snimak na kojem kaže da "na društvenim mrežama ima mnogo laži" i da će ispričati "priču od A do Š".

 

 

Putnik - koji je bio u automobilu sa poljskim tablicama - rekao je da su pozajmili vozilo i otišli ​​da se provozaju po Nanteru, ali "nisu bili pod uticajem alkohola ili droge".

Rekao je da su bili u autobuskoj traci kada su primetili policiju na motorima koja ih je pratila otpozadi i na kraju ih zaustavila. Rekao je da je jedan policajac došao do prozora i rekao Nahelu: 'Ugasi motor ili ću te upucati.' Tvrdi da je policajac udario Nahela kundakom svog pištolja, pre nego što je stigao drugi, i učinio isto.

Putnik je takođe tvrdio da je prvi policajac prislonio pištolj Nahelu na glavu i rekao mu: 'Ne mrdaj ili ću ti zabiti metak u glavu.'

Tvrdi da je drugi policajac rekao: 'Upucaj ga', pre nego što ga je prvi ponovo udario kundakom pištolja. Ovo je primoralo Nahela da otpusti pauzu.

 

 

Drugi policajac, tvrdi putnik, tada je pucao, upozoravajući Nahela da stavi nogu na gas. Sa 17 godina Nahel je bio premlad da bi imao vozačku dozvolu.

„Video sam ga kako boluje, drhtao je“, rekao je mladić. „Naleteli smo na barijeru.

'Bio sam uplašen. Izašao sam iz vozila. I pobegao sam. Mislio sam da bi me mogli upucati. Pa sam pobegao.' 

Šokiran sam onim što se preda mnom dogodilo mom prijatelju, zaključio je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!
Fudbal

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!

Jedna era na stadionu "Enfild" je okončana. Jirgen Klop nakon devet uspešnih sezona napušta klupu Liverpula, a među navijačima je postojala bojazan da bi isto mogao da učini Mohamed Salah. Ipak, Egipćanin se oglasio i potvrdio da će i naredne sezone nositi dres engleskog velikana.

21.05.2024

13:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija