• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mk.ru

06.07.2023

15:31

"NATO će odobriti plan za opkoljavanje Rusije!" Mađarski novinar izneo šokantnu tvrdnju - u Vilnjusu će ovo biti glavna tema!

Printscreen/fotomontaža

Vesti

"NATO će odobriti plan za opkoljavanje Rusije!" Mađarski novinar izneo šokantnu tvrdnju - u Vilnjusu će ovo biti glavna tema!

Podeli vest

Mađarski novinar Gabor Štir, član Valdajskog kluba, smatra da će na samitu NATO-a u Viljnusu Rusija biti imenovana za "glavnog neprijatelja", što će povlačiti za sobom "novi hladni rat" i sprovođenje plana o "opkoljavanju Rusije".

Štir u intervjuu za NSN navodi da neće biti nikakvih koraka NATO-a da se Ukrajina pridruži toj organizaciji, ali to ne znači da samit neće doneti ozbiljne odluke. Prema Štiru, najvažnija stvar o kojoj će se razgovarati u Vilnjusu je "nova odbrambena strategija NATO-a".

- Ovo je novi hladni rat, NATO se ozbiljno sprema, ovo je konkretan plan za opkoljavanje Rusije - naglasio je on.

Prema rečima mađarskog novinara novinara, Evropa će ostati zavisna i njena zavisnost od Sjedinjenih Država će se povećati, pošto je Amerika ta koja određuje bezbednost Evrope.

- Ovo će biti glavno pitanje, a ne Ukrajina - ponovio je još jednom Gabor Štir i dodao da će biti nedefinisanih govora o pitanju članstva Ukrajine u NATO, pošto je danas nemoguće primiti je u alijansu.

Osim toga, Štir je odbacio mogućnost otpočinjanja pregovora o rešenju nakon samita, jer sada SAD žele još više da oslabe Rusiju i u narednim mesecima "neće ubeđivati Kijev da pregovara“.

Šansa za početak pregovora, smatra novinar, pojaviće se na jesen ako kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine ne uspe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija