• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.07.2023

08:24

NATO upada u Ukrajinu?! Rusi u pripravnosti, jedan potez može pokrenuti globalni rat!

Printscreen, AP / Photo

Vesti

NATO upada u Ukrajinu?! Rusi u pripravnosti, jedan potez može pokrenuti globalni rat!

Podeli vest

Kijevske vlasti traže povod za uvođenje ograničenog kontingenta NATO-a u Ukrajinu, pre svega poljskih i baltičkih snaga, a jedan od njih mogla bi biti provokacija protiv Zaporoške nuklearke, izjavio je predsednik zaporoškog pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

Prema njegovim rečima, snage NATO-a mogle bi ući u Ukrajinu na poziv ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog kako bi se osigurala radijaciona bezbednost u zemlji.

- Režimu Zelenskog potreban je bilo kakav izgovor da ostane na vlasti, a zemljama NATO-a da dobiju ostatke Ukrajine kako bi tamo formirale svoje vojno uporište - naglasio je Rogov.

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama britanske televizije Skaj njuz, prethodnih dana su viđeni ruski vojnici koji se povlače iz nuklearne elektrane Zaporožje. "Gardijan" javlja da su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost u južnoj i istočnoj Ukrajini.

Zelenski je u telefonskom razgovoru sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom rekao da ruske snage spremaju "opasne provokacije u Zaporožju“, nakon što je savetnik direktora ruske energetske kompanije Rosenergoatom Renat Karča, izneo tvrdnju da će ukrajinske snage napasti nuklearnu elektranu preciznim oružjem i bespilotnim letelicama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija