• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

07.07.2023

23:41

Zelenski stigao u Tursku! Pentagon potvrdio slanje kasetnih bombi: To je bila teška odluka

Tanjug/AP

Vesti

Zelenski stigao u Tursku! Pentagon potvrdio slanje kasetnih bombi: To je bila teška odluka

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 499. dan.

Reagovala Rusija

Pentagon je potvrdio: Šaljemo kasetnu municiju u Ukrajinu

Pentagon je danas najavio novi paket vojne pomoći Ukrajini vredan 800 miliona dolara, koji će uključivati, između ostalog, kontroverznu kasetnu municiju.

Šef UN protiv upotrebe kasetne municije

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš protivi se upotrebi kasetne municije, saopštila je danas njegova kancelarija. "Generalni sekretar podržava Konvenciju o kasetnoj municiji (KZM), koja je, kao što znate, usvojena pre 15 godina, i želi da se zemlje pridržavaju uslova konvencije. Tako da, naravno, ne podržava upotrebu kasetne municije na bojnom polju“, dodaje on.

Konvencija zabranjuje svaku upotrebu, skladištenje, proizvodnju i prenos kasetne municije.

Zelenski je stigao u Tursku

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski doputovao je u Tursku na razgovore sa kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom. "Završavamo dan u Turskoj, bilo je mnogo posla. Pregovori sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom. Usklađivanje stavova o formuli mira, samitu NATO-a, bezbednosnim garancijama i inicijativi za žito. Rekonstrukcija Ukrajine, odbrambeni ugovori između naših kompanija, “, napisao je Zelenski u Telegramu.

Šef NATO-a: Američke kasetne bombe služile bi Ukrajini za odbranu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pokazao je razumevanje za trenutno razmatranje u Sjedinjenim Američkim Državama o naoružavanju Ukrajine kasetnom municijom protiv Rusije.

 

Snimljena brutalna svađa Zelenskog i Radeva! (VIDEO)

 

Jaka eksplozija u Zaporožju!

Prema prvim informacijama, pogođen je pogon za proizvodnju goriva i maziva!

 

 

 

 

Jaka eksplozija u fabrici eksploziva!

Šest osoba je poginulo u eksploziji u fabrici Promsintez u Samarskoj oblasti, rekao je portparol hitne službe za RIA Novosti.
- Usled demontaže opreme tokom remontnih radova u radionici fabrike Promsintez u Čapajevsku , došlo je do eksplozije, u kojoj je povređeno osam osoba, od kojih je šest poginulo - rekao je izvor.

Promsintez je jedan od glavnih proizvođača industrijskih eksploziva u Rusiji i ZND. Ovo je gradsko preduzeće Čapajevska.

 

Nato upada u Ukrajinu?! Pukovnik Mekgregor digao svet na noge, sledi totalna eskalacija!

 

 

Pakao za Ruse! Bajden odobrio, Ukrajini stiže monstruozno oružje!

 

Odluka o kasetnoj municiji danas

Sjedinjene Države će u petak saopštiti da će poslati kasetnu municiju u Ukrajinu, preneo je u AP, pozivajući se na ljude upoznate sa tom odlukom.

Prema njihovim rečima, novi paket vojne pomoći Kijevu vredi do 800 miliona dolara.

Vašington post piše da je odluka Bajdenove administracije usledila nakon višemesečne interne debate o tome da li da pošalje municiju koju je većina zemalja zabranila. Prema pisanju lista, oružje koje se razmatra, artiljerijska granata M864, prvi put je proizvedena 1987. Ispaljuje se iz haubica kalibra 155 mm koje su Sjedinjene Države i druge zapadne zemlje isporučile Ukrajini.

 

 

Francuski general sahranio kontraofanzivu Ukrajine!

 

Osam raketnih udara u pravcu Kupjanska!

Ruska avijacija izvršila je 8 raketnih udara na položaje ukrajinske vojske u pravcu Kupjanska, izjavio je za RIA Novosti Sergej Žibinski, šef pres-centra grupe Zapad.

- U toku borbenih dejstava u pravcu Kupjanska, armijska i jurišna avijacija grupe Zapad izvele su osam raketnih napada na punktove 14. odvojene mehanizovane brigade i 103. Odvojene brigade teritorijalne odbrane - rekao je Zibinski.

 

 

Devetoro poginulo u Lavovu, 42 povređeno

Broj poginulih u raketnom napadu na Lavov porastao je na devet osoba, 42 osobe su povređene (od toga troje dece), saopštilo je Ukrajinskog ministarstvo unutrašnjih poslova. Operacije spasavanja i potrage na mestu udara se nastavljaju.

 

Namerno ih guraju u minska polja!

Komanda ukrajinskih trupa namerno baca pešadiju u region Zaporožja u napad kroz minska polja, čime se sa njima otvara put teškoj tehnici, izjavio je za RIA Novosti Vladimir Rogov, šef javnog pokreta Zaporožja "Zajedno sa Rusijom".

- Komanda Oružanih snaga Ukrajine namerno baca pešadiju u napad kroz minska polja, krčeći put za tešku stranu vojnu opremu. Kijev je smatrao da životi vojnika vrede mnogo manje od ofanzivne vojne opreme koju isporučuje Zapad, uključujući tenkove i borbenu opremu. vozila - rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, kijevske vlasti ne cene živote ukrajinske vojske, bacajući ih u sigurnu smrt u ime "zapadnih interesa i ambicija".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Rezolucija o Srebrenici je zločin protiv mira! Kada jenjavaju sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku, potreban je novi sukob, a za to je najbolja BiH! (VIDEO)
Live TV

Rezolucija o Srebrenici je zločin protiv mira! Kada jenjavaju sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku, potreban je novi sukob, a za to je najbolja BiH! (VIDEO)

Tema "Info večeri" bila je izglasavanje Rezolucije o Srebrenici. Na glasanju Zapad nije dobio ogromnu većinu kao što je očekivao, ali će svakako to koristiti kao sredstvo protiv Republike Srpske. Da li ova neobavezujuća rezolucija može postati obavezujuća? Na ovu temu govorili su: Željko Čurović, predsednik Saveza Srba u Crnoj Gori, advokat Aleksandar Cvejić i Zoran Buljugić, pisac i prevodilac.

24.05.2024

22:50

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)
Live TV

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)

Kako tumačiti izjave zvaničnika koji su usledili nakon sednice SE? Ako se malo analizira obraćanje pojedinih ambasadora zaključuje se da je možda svet spreman za velike promene. Na temu donošenja sramne Rezolucije o genocidu u Srebrenici u specijalnom programu Informer TV govorili su politikolog Tijana Sorgić, analitičar Veljko Jovanović, predsednik saveza Srba u Francuskoj David Jakovljević, geopolitički analitičar Mihajlo Olujić, a uživo iz Minhena javio se i politikolog Vlasimir Vidić, dok se uživo iz Amerike javio novinar Dejan Jelača.

24.05.2024

20:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija