• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

09.07.2023

21:59

Bivši američki obaveštajac raskrinkao SAD: Otkriveno kakvu kasetnu municiju Vašington planira da pošalje Kijevu

EPA

Vesti

Bivši američki obaveštajac raskrinkao SAD: Otkriveno kakvu kasetnu municiju Vašington planira da pošalje Kijevu

Podeli vest

Odluka Sjedinjenih dražava da Ukrajini pošalje kasetnu municiju može za američkog predsednika Džozefa Bajdena da bude „pravi pi-ar košmar“, izjavio je bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter.

Prema njegovim rečima, Vašington planira da Kijevu pošalje staru municiju, koja s obzirom na to da joj je istekao rok trajanja, možda neće eksplodirati i nije pogodna za upotrebu na liniji fronta.

- Reč je o municiji koja je proizvedena 1987. godine. Kao i obično, Ukrajini ne daju najbolje oružje, već zastarelo sa isteklim rokom proizvodnje - rekao je Riter.

Dodao je da su u Pentagonu svesni da će se ovi projektili pokazati kao neefikasni na frontu u okolnostima u kojima se nalaze Oružane snage Ukrajine.

Kao rezultat isporuke naoružanja koje je zabranjeno međunarodnom konvencijom i tragičnim posledicama upotrebe kasetnih bombi, Bajdenovoj reputaciji može da se nanese ozbiljna šteta, zaključuje bivši američki vojni obaveštajac.

Sjedinjene Američke Države će isporučiti Ukrajini kasetnu municiju, saopštio je juče savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan. Ona je zabranjena međunarodnom konvencijom koju su ratifikovale 123 zemlje, ne uključuju SAD i Ukrajinu.

Prema podacima ruske vojske, Oružane snage Ukrajine su već koristile kasetnu municiju prilikom granatiranja Donbasa.

Prema rečima portparola Ministarstva odbrane Rusije Igora Konašenkova, to govori o tome da je zadatak ukrajinskih vojnika ubistvo maksimalnog broja civila.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sudar na putu Bor - Zaječar! Ima povređenih
Hronika

Sudar na putu Bor - Zaječar! Ima povređenih

Tri osobe povređene su danas oko 13 sati u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila nedaleko od skretanja za nekadašnji aerodrom na putu Bor – Zaječar, kod semafora kojim se reguliše saobraćaj zbog radova na asfaltiranju.

08.05.2024

21:15

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija