• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.07.2023

22:13

Tramp upozorio na Treći svetski rat! Bajden nije smeo da isporuči kasetnu municuju....

EPA / Michael Reynolds

Vesti

Tramp upozorio na Treći svetski rat! Bajden nije smeo da isporuči kasetnu municuju....

Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp osudio je danas odluku aktuelnog predsednika Džoa Bajdena da pošalje kasetnu municiju u okviru novog paketa pomoći Ukrajini.

Tramp upozorava da bi taj potez mogao dovesti do Trećeg svetskog rata. Trampova reakcija usledila je pet dana nakon što je Pentagon zvanično objavio odluku, i dan nakon što je njegov bivši potpredsednik Majk Pens podržao taj potez, prenosi En-Bi-Si.

- Džo Bajden ne bi trebalo da nas vuče ka Trećem svetskom ratu slanjem kasetne municije u Ukrajinu – on bi trebalo da pokuša da okonča rat i zaustavi užasnu smrt i razaranje koje je izazvala nesposobna administracija - rekao je Tramp.

On je ponovio argument mnogih kritičara, rekavši da će neeksplodirana kasetna municija „ubijati i sakatiti nevine ukrajinske muškarce, žene i decu decenijama koje dolaze, dugo posle rata“.

„Ne treba da šaljemo poslednje zalihe Ukrajincima“

Zatim je direktno napao Bajdena jer je tokom vikenda u intervjuu za Si-En-En priznao da je razlog za slanje kasetne municije taj što same SAD nisu imale dovoljno municije. „Velika povreda poverljivih informacija“, prokomentarisao je Bajdenovu izjavu. Tramp je u junu optužen po 37 federalnih tačaka u vezi sa više od 100 poverljivih dokumenata pronađenih u njegovoj rezidenciji na Floridi.

- To svakako znači da ne treba da šaljemo Ukrajini naše poslednje zalihe u trenutku kada su naši sopstveni arsenali, prema Džou Bajdenu, tako opasno smanjeni - rekao je Tramp. On je dodao da je Bajdenovo „ponižavajuće priznanje da su SAD sada bez municije nešto nad čim neprijatelji nesumnjivo balavaju“.

Odbio je da javno obeća podršku Ukrajini

- Moramo zaustaviti ovo ludilo, odmah prekinuti krvoproliće u Ukrajini i vratiti se da se fokusiramo na vitalne interese Amerike. Što je najvažnije, moramo u potpunosti obnoviti našu iscrpljenu vojsku kako bismo ponovo bili jaki – kao što je bila pre samo 3 godine kada sam obnovio – da nijedan narod ne bi ni pomislio da preti našem narodu - nastavio je on.

Od početka ruske invazije prošlog februara, Tramp je više puta odbijao da javno obeća podršku Ukrajini. U maju je nekoliko puta izbegao da odgovori na pitanje da li bi kao predsednik snabdevao Ukrajinu oružjem i opremom. Takođe je tvrdio da pod njegovom upravom nikada neće biti rata i da bi mogao da posreduje u sporazumu između Rusije i Ukrajine u roku od 24 sata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija